logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Napęd Came 109ver10-m1 - samoczynne otwieranie/zamykanie po zaprogramowaniu pilotów

arkadq 28 Lut 2024 18:07 393 3
  • #1 20982988
    arkadq
    Poziom 3  
    Po zaprogramowaniu nowych pilotów do napędu bramy Came 109ver10-m1 brama kilkukrotnie w ciągu doby otwiera i zamyka się sama. Kodowanie Pilotów odbywało się do odbiornika Proxima zgodnie z procedurą, piloty działają bezproblemowo, ale przy okazji coś się stało z bramą i uruchamia się sama. Proszę o poradę co można zrobić.
  • Pomocny post
    #2 20985070
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3631
    Jak masz możliwośc - odłącz odbiornik i poczekaj. Jak napęd przestanie żyć wlasnym życiem - coś z odbiornikiem. I jesli jest w miarę nowy - wymień na gwarancji.
    Jakie masz piloty?
  • #3 20985182
    arkadq
    Poziom 3  
    Póki co odłączyłem na chwilę od prądu i ponownie włączyłem, piloty nice smilo + 1 uniwersalny, sprawdzałem piloty, tzn. wyciągałem baterie, aby wykluczyć, że coś z którym pilotem jest nie tak, ale brama otwierała się nadal
  • #4 20990907
    arkadq
    Poziom 3  
    Odłączenie na chwilę od prądu tylko pogorszyło sprawę, bo brama otwierała się dosłownie co kilkanaście minut i sama się już nie zamykała. Odłączenie samego odbiornika uspokoiło bramę, przestała się otwierać i zamykać. Zrobiłem jeszcze reset samego odbiornika no i wychodzi na to, że to pomogło, od 3 dni z bramą jest wszystko ok.
REKLAMA