logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Honda CRV V 2019 - Kontrolki po podładowaniu akumulatora

Mirao 03 Mar 2024 11:56 4245 3
REKLAMA
  • #1 20988103
    Mirao
    Poziom 6  
    Ocena: 17
    Cześć,
    Honda CRV V 2019r
    Wczoraj podczas próby włączenia samochodu - nic się nie wydarzyło 🙂 Przed uruchomieniem wsadziłem kabel USB do gniazda USB w samochodzie. To była jedyna czynność jaką zrobiłem po wejściu do auta.
    Przy próbie odpalenia silnika ,auto zachowywało się jakby miało rozładowany akumulator.
    Dzisiaj podładowałem akumulator i udało się uruchomić silnik.
    Po uruchomieniu pojawiły się załączone na zdjęciach kontrolki.
    Jakieś sugestie co mogło się wydarzyć? Czy te kontrolki to problem? Ikona ostrzegawcza z symbolem VS otoczonym okręgiem. Kontrolka Brake Hold na desce rozdzielczej samochodu Jasno pomarańczowa kontrolka na desce rozdzielczej pokazująca ikonę samochodu z zakręconymi liniami pod spodem. Pomarańczowa kontrolka samochodu na wzniesieniu z wykrzyknikiem. Pomarańczowa kontrolka TSA na desce rozdzielczej. Pomarańczowa kontrolka na desce rozdzielczej Hondy CRV 2019 Kontrolki na desce rozdzielczej samochodu: symbol samochodu z falującymi liniami oraz klepsydra.
  • REKLAMA
  • #2 20988126
    Zaz13
    Poziom 29  
    Ocena: 260
    Usuń błędy i powinno być dobrze. Sprawdź stan akumulatora. To wszystko pojawiło się prawdopodobnie z powodu niskiego napięcia.
  • REKLAMA
  • #3 20988317
    Dale65
    Poziom 12  
    Ocena: 27

Pojeździj to część (lub wszystkie) znikną. Niemniej istotne jest sprawdzenie co zeżarło prąd z akumulatora, bo zaraz będziesz miał powtórkę z rozrywki.
  • #4 20989373
    Mirao
    Poziom 6  
    Ocena: 17
    Dziękuje wszystkim za pomoc.
    Problemem faktycznie okazał się rozładowany akumulator.
    Po podładowaniu i i przejechaniu kawałka drogi wszystkie kontrolki zniknęły.

Zastanawia mnie tylko czemu 4 letni akumulator się rozładował :)
    Rano jeździłem autem bez problemu, a 5 godzin później już padł.
REKLAMA