logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bauknecht WMT Style 722 ZEN N - trzęsie się przy wirowaniu, amortyzatory?

truskawka_el 03 Mar 2024 19:51 546 6
REKLAMA
  • #1 20988875
    truskawka_el
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Dobry wieczór, mam pytanie, czy to nie przypadkiem amortyzatory mi padły w pralce? Moja pralka od jakiegoś czasu trzęsie się, jak wiruje, albo jak kończy wirować, to też się zatrzęsie. Oczywiście mam dobrze wypoziomowaną pralkę.

Bauknecht WMT Style 722 ZEN N - trzęsie się przy wirowaniu, amortyzatory?received_1...00982.jpeg (151.85 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • REKLAMA
  • #2 20988948
    klamocik
    Poziom 36  
    Ocena: 719
    Są pralki które z natury skaczą, nawet były takie że właściciele przywiązywali sznurkami do np. sztywnej rury tak miała synowa, nówka skacząca, dobrze że wysiadła bo teraz nie słyszę ;tabunu koni; Ale czasem sami robimy im konkurs z wkładem a ona głupia tylko się trzęsie.
  • REKLAMA
  • #3 20988980
    m2606
    Poziom 34  
    Ocena: 565
    klamocik napisał:
    Są pralki które z natury skaczą
    Dokładnie tak, a dotyczy to głównie pralek, szczególnie lekkich, gdzie betonowy ciężarek na płaszczu jest za lichy. Problem może być też w złym układaniu wkładu, nie tylko amortyzatorach.

Przypadek z rodziny, gdzie ciotka żony poprosiła, żebym przyszedł z pomocą.
    Wchodzę do domu i widzę, jak we dwoje siedzą na pralce, żeby kafli w łazience nie rozwaliła. Pytam czy czytaliście instrukcję? Tak, oczywiście, czytaliśmy. Więc dlaczego kołki transportowe nie są wykręcone (to było na samym początku instrukcji...)?
  • REKLAMA
  • #4 20989098
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6896
    Ta konstrukcja tak ma, a po paru latach traci sztywność i telepie się. Z tego co widzę na filmiku to i tak z tym egzemplarzem jest nieźle.
  • #5 20990394
    truskawka_el
    Poziom 7  
    Dziś jeszcze gorzej trzęsła niższ wczoraj

• REKLAMA
  • #6 20990554
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6896
    No taka jakość, co poradzić. Na zużyte amory jeszcze za młoda, ale jak bardzo chcesz, można wymienić.
    W nieznacznym stopniu pewnie się poprawi.
  • #7 20990613
    truskawka_el
    Poziom 7  
    Ja tę pralkę mam rok, ale od paru dni zaczęła się trząść i gdy kończy wirowanie, buja się do tyłu i przodu oraz delikatnie przesuwa, czego wcześniej nie robiła. Myślę, żeby wymienić tę pralkę na Electrolux.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Bauknecht WMT Style 722 ZEN N, która trzęsie się podczas wirowania. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że przyczyną mogą być zużyte amortyzatory lub niewłaściwe ułożenie wkładu. Wskazują również, że niektóre modele pralek mają tendencję do drgań, zwłaszcza gdy ich konstrukcja traci sztywność z upływem czasu. Użytkownik rozważa wymianę pralki na model Electrolux, ponieważ obecna pralka zaczęła się trząść bardziej niż wcześniej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA