logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ciągnik siodłowy Renault Magnum - złacze diagnostyczne

robi4 12 Kwi 2003 13:45 18938 20
REKLAMA
  • #1 185282
    robi4
    Poziom 17  
    Ocena: 39
    Poszukuje schemat interfejsu złącza diagnostycznego i oprogramowania do ciągnika siodłowego Renault Magnum.

Generalnie jestem zainteresowany jakimkolwiek oprogramowaniem, interfejsami i schematami elektryki do samochodów ciężarowych.

Pozdrawiam
    Robert
  • REKLAMA
  • #2 645050
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 648838
    elprzem
    Poziom 12  
    Ocena: 28
    ja poszukuję do Premium ale też bez rezultatu.
  • #4 899281
    Vip10
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Ja również poszukuje do Premium, ruszyło się może coś w tej sprawie ? z góry dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #5 899624
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 922244
    Vip10
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Czy jest to mozliwe ze mozna sie podlaczyc przez interfejs OBD2 oraz program vag com ? jezlei ktos wie cos na ten temat bardzo proszo o pomoc
  • #7 2287105
    grzechu40
    Poziom 21  
    Ocena: 190
    Witam wszystkich. Mam coś takiego w pracy ale nie mam możliwości by Wam udostępnić choć niektóre opisy może.... a co do interfejsu to jest specjalny tester diagnostyczny i specjalne oprogramowanie, nie probowałem ale raczej nie można go niczy,m innym zastąpić firma Renault dośc dobrze to zabespiecza ja robię motory DCI4 i DCI6 Euro 3 w autobusach więc za wiele nie wiem o pozostałych produktach Renault. A na pytania mogę odpowiedzieć jeśli będę w stanie.Narazie pozdrawiam...
  • REKLAMA
  • #9 5822821
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 7239144
    qopier69
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam
    Czy dysponuje ktoś wiedzą na temat interfejsu, testera, bądż kodów do silnika Renault DCi4 Euro3. Jak zdiagnozować ten silnik.
  • #11 7242501
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #12 7494992
    tiger918
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    diagnostyka komputerowa renault truck, naprawa inst el... Ti,itc,v-mack,dci,e-tech,sofim,dxi...zainteresowanych zapraszam.gg 8174728
  • #13 7571589
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #14 7576105
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #15 7576764
    Bart86ca.
    Poziom 17  
    Ocena: 120
    RENO-MAX napisał:
    Joker po co pokazujesz złącze infomax ??? później kierowcy grzebią co by szef się nie podłączył

Chyba do takich celow jest to forum zeby sobie pomagac a nie trzymac w skarpecie:D
  • #16 7586856
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #18 7763116
    tir-unio
    Poziom 1  
    Witam wszystkich. Też jestem zainteresowany podpięciem do mojej "premiumki" Dobrze się śmiać dobrze żartować. Ale to wcale nie jest przyjemne jak auto odmawia posłuszeństwa i nie wiadomo z jakich powodów a zarządca autostrady bierze komórkę żeby wezwać holownik. Wiecie ile kosztuje bliskie spotkanie pierwszego stopnia z holownikiem?.
    Taka wiedza nie koniecznie musi służyć złym celom. Do normalnej i poprawnej eksploatacji wręcz może pomóc. Będę wdzięczny za poważne odpowiedzi.
  • #19 7764990
    romoo
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 1377
    Wiem ile kosztuje holownik ale kolega jezdzi właśnie w takiej firmie krzak i co przyjeżdża na wekend to opowiada.
    Rozrusznik , alternator skrzynia pompa wody , zamarznięte powietrze.
    Nie było kursu żeby mu autko sie niezje...ło w trasie.

Po drugie pracowałem na elektronice ciężarówek i co ci właściciele nie wymyślali żeby nie płacić za części i sami grzebali na drodze drutowali zczepiali aby tylko nie płacić za naprawę.

Dlatego mam uraz do takich co szukają kabelka żeby sie podłączyc i samemu naprawić- masz renówki kup tester ok 8000zł .
  • #20 7766569
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #21 15521453
    Dark soldier
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Witam. Szukam kogos kto ma dostep online do serwera renowki. Poszukuje not serwisowych oczywiscie nie za free(poprosze o wiad na pw wtedy powiem do czego potrzebuje not ) Moge zorganizowac cos do renowek, ale niewiele, jak cos moge pomoc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy poszukiwania schematów interfejsu złącza diagnostycznego oraz oprogramowania do ciągnika siodłowego Renault Magnum i innych ciężarówek Renault, takich jak Premium i Midlum. Uczestnicy wskazują, że do diagnostyki Renault stosuje się specjalistyczne testery i dedykowane oprogramowanie, które są dobrze zabezpieczone i trudno dostępne. Pojawiły się pytania o możliwość podłączenia przez standardowy interfejs OBD2 oraz program VAG-COM z adapterem kkl, jednak brak jest potwierdzenia skuteczności takiego rozwiązania dla Renault Magnum. Wskazano również na alternatywę w postaci kodów błyskowych i list kodów do diagnostyki bez komputera. W dyskusji pojawiły się linki do zdjęć złączy diagnostycznych oraz adapterów OBD2 na 12-pinowe złącze Renault. Poruszono także kwestie kosztów napraw i konieczności posiadania oryginalnego sprzętu diagnostycznego Renault, którego cena może sięgać około 8000 zł. Wątek obejmuje także prośby o dostęp do not serwisowych i dokumentacji technicznej Renault online. Ogólnie temat podkreśla trudności w uzyskaniu pełnej diagnostyki i oprogramowania do Renault Magnum bez specjalistycznego sprzętu i autoryzowanego dostępu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA