logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Skoda Octavia 2 BLS - brak reakcji na przekręcenie kluczyka po montażu GPS

automix 10 Mar 2024 22:22 534 6
REKLAMA
  • #1 20998996
    automix
    Poziom 20  
    Ocena: 233
    Witam wszystkich. Wiele razy ja pomagałem z automatycznymi skrzyniami biegów, liczę że tym razem ktoś mi pomoże. Otóż kupiłem do warsztatu skodę octavie 2 z silnikiem BLS. Chciałem założyć na szybko moduł GPS by wiedzieć gdzie ewentualnie pracownik jest. Podłączyłem plus i minus bezpośrednio z akumulatora oraz przewód po którym GPS widzi zapon pod jeden z bezpieczników w skrzynce bezpieczników pod maską. Samochód odpaliłem tylko świeciła się kontrolka trakcji. Po 10 minutach, próba odpalenia samochodu już się nie powiodła. Po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje, żadna kontrolka się nie zapala, brak włączenia klimatronika, szyby nie działają. Jedyne co w tym momencie działa to radio się włącza i co dziwne odpalają światła mijania z przodu. Działa też centralny zamek. Na bezpieczniku w który się wpinałem był prąd teraz nie ma. Bezpieczniki wszystkie sprawdziłem i są dobre. Wymieniłem kostkę stacyjki. Dalej nic. Może ktoś pomoże i podpowie gdzie szukać.
  • REKLAMA
  • #2 20999154
    arturlom
    Poziom 21  
    Ocena: 82
    Podaj rok produkcji i nr bezpiecznika pod który się wpiąłeś.
  • REKLAMA
  • #3 20999157
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6629
    GPS zużywa tak mało prądu. Że to bez znaczenia. Gdzie podłączyłeś.
    Sprawdź bezpieczniki.
  • REKLAMA
  • #4 20999282
    automix
    Poziom 20  
    Bezpieczniki do sprawdzone. Wszystkie są ok. Żaden nie strzelił . I to mnie właśnie zastanawia.

Dodano po 2 [godziny]:

>>20999154
    To 2006 rok zaznaczylem bezpiecznik pod który wpial m wzbudzenie gps, czyli przewód do którego podpina się plus po stacyjce .
    Załączniki:
    • Skoda Octavia 2 BLS - brak reakcji na przekręcenie kluczyka po montażu GPS IMG_20240311_111458.jpg (1.83 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 20999442
    automix
    Poziom 20  
    Taki błąd w module centralnej elektryki
    Załączniki:
    • Skoda Octavia 2 BLS - brak reakcji na przekręcenie kluczyka po montażu GPS IMG20240311114544.jpg (3.6 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 21001522
    automix
    Poziom 20  
    Temat zamykam. Nikt nie pomógł. Ale po 3 dniach walki sam sobie poradziłem.

Moderowany przez CameR:

Reg. 3.1.11. Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.

• #7 21001524
    automix
    Poziom 20  
    Naprawiłem elektronikę

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z samochodem Skoda Octavia 2 z silnikiem BLS, który przestał reagować na przekręcenie kluczyka po podłączeniu modułu GPS. Po podłączeniu zasilania GPS do bezpiecznika, samochód nie uruchamia się, nie działają kontrolki, klimatyzacja ani szyby, a jedynie radio i centralny zamek. Użytkownik sprawdził wszystkie bezpieczniki oraz wymienił kostkę stacyjki, ale problem nie ustąpił. Po kilku dniach samodzielnie naprawił elektronikę, co rozwiązało problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA