logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy woda z zewnątrz może uszkodzić płytę w piecu Beretta?

olste 18 Mar 2024 08:51 240 4
REKLAMA
  • #1 21008676
    olste
    Poziom 2  
    Witam, chciałam zapytać czy jest możliwość że woda dostanie się do pieca Beretta z zewnątrz i uszkodzi płytę główną.
    Sąsiad twierdzi że woda mu z sufitu kapała i zalała piec uszkadzając płytę główna , co wydaje mi się raczej niemożliwe .Najgorsze ze wmawia że to ja go zalałam tylko ze u mnie jest sucho więc raczej jest to niemożliwe .
  • REKLAMA
  • #2 21008687
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6621
    olste napisał:
    Sąsiad twierdzi że woda mu z sufitu kapała i zalała piec uszkadzając płytę główna ,

Obudowa pieca nie jest wodoszczelna. Kapiąca woda na piec może dostać się do wewnątrz na elektronikę skutkiem czego może uszkodzić się elektronika w tym płyta główna. Na Twoim miejscu skupiłbym się na pochodzeniu kapiącej wody a nie negowaniu możliwości uszkodzenia przez nią pieca. Jeżeli ta woda pochodziła od Ciebie to możesz być winny nieumyślnego uszkodzenia pieca sąsiada.
  • REKLAMA
  • #3 21008760
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3738
    olste napisał:
    Najgorsze ze wmawia że to ja go zalałam tylko ze u mnie jest sucho więc raczej jest to niemożliwe
    Jeżeli puściło coś w ścianie albo w podłodze, to może być sucho. Skoro mieszka pod Tobą, to najprawdopodobniej jednak Ty go zalałeś.
  • REKLAMA
  • #4 21008764
    olste
    Poziom 2  
    Woda to sąsiadowi kapie z rury kominowej bo chyba ma żle zrobiony wkład , sam mówił że co chwilę wyłącza mu się piec i pojawia się bład 03 ( przewód kominowy).
  • #5 21008856
    k45i89o98j66
    Poziom 39  
    Ocena: 980
    Tam gdzie jest woda, wilgoć i elektronika pieca zawsze jest usterka. Jak woda ściekała po ścianie, kominie, suficie bezprzewodowo i gdziekolwiek po obudowie pieca do panelu sterowania tam jest usterka.Jak miałeś ubezpieczone zgłoś do ubezpieczyciela jak nie szykuj kasę na naprawę pieca dla sąsiada.

Rób jak najwięcej dokumentacji zdjęciowej u siebie i u sąsiada z dokładną datą zacieku błędu komunikatu i innych śladów świadczących że to ty go zalałeś.
REKLAMA