logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zamiennik centrali TR7 kompatybilny z systemem Yooda - co wybrać?

borus3 18 Mar 2024 19:59 1218 2
REKLAMA
  • #1 21009631
    borus3
    Poziom 2  
    Cześć

Jestem nieszczęśliwym użytkownikiem centrali TR7 i aplikacji exalus

Centralka właśnie się zepsuła miesiąc po gwarancji i nie chcę wracać do tego systemu tylko chciałbym wymienić na inny
    Czytałem że de facto jest to system yooda.
    Czy ktoś ma z was doświadczenia z centralkami obsługującymi ten system?
    Excalus nie podobał mi się dlatego iż bardzo często po prostu nie działał, po włączaniu aplikacji bardzo długo znajdywał urządzania a nawet jak znalazł to często i tak nie działała komunikacja i nie mogłem otworzyć np. bramy czy furtki.

Jaka inną byście polecili żeby nie musiał dodawać żadnych kostek do obecnego systemu.
    Moje obecne urządzania do sterowania

16 rolet protos

2 bramy jedno somfy drugi nice – do obu są dziś podłączone kostki które współpracują z centralną TR7

1 furtka – też kostka która współpracuje z TR7
    Dodatkowo mam jeszcze rolete która staruje rozwiajnym dachem na ogrodzie

https://www.somfy.pl/produkty/1041854/pergola-50-60-io

Dzisiaj tym nie staruję ale jak już zmieniam centralkę to też bym chciał to podłączyć

Czyli w sumie 20 urządzeń
  • REKLAMA
  • #2 21011946
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3614
    Może się mylę, ale bez zmiany "kostek" podtynkowych EX-BiDi sterowanie z netu bramką internetową inną niż TR7 nie bardzo jest wykonalne. Tak po rzucie okiem w net - system Exalus jest na poziomie RF (czyli radia 868 MHz) zgodny z systemem Zamela Exta Free. Ale Exta to nie system chmurowy a lokalny.
  • #3 21714153
    borus3
    Poziom 2  
    brak rozwiązania
REKLAMA