Sytuacja ma miejsce w Rzeszowie. Korzystam z Aero2 płatnego. Karta sim jest w starym Huawei e3131. Korzystam do celów domowych, ale bez dużego zapotrzebowania na internet, bez streamingu itp. Nadajnik plusa który obsługuje aero2 znajduje sie w linii prostej w odległości ok 1,5 km, na linii do odbiornika jest budynek w odległości 200 m ode mnie ale internet jest. Problem zaczyna sie w okolicach godzin 14-17, wówczas jest chyba dużo korzystających z tego nadajnika więc ciężko sie z nadajnikiem połączyć a jak się połączę to internet ledwo ze jest. Pomyślałem aby kupić router z agregacja 4 pasm aby być moze w tych godzinach szczytu mieć dobry internet. Czy to cos pomoże? Jeżeli tak to to możecie polecić jakiś router? Bo nie chce przepłacać aby później nie wykorzystywać możliwosci które on daje. Korzystać z internetu w domu będą maksymalnie dwie osoby. Doczytałem, ze dobrze aby router mial opcje QoS. Mam juz anteny zewnętrzne aby podłączyć do routera i poprawić sygnał. Główne kryterium dla mnie to dobrze działający internet w godzinach 14-17 w dni robocze tygodnia