logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Danfoss Link - problem z odczytem temperatury na panelu po zakupie z OLX

Piotr_ek_79 25 Mar 2024 07:01 288 2
REKLAMA
  • #1 21018492
    Piotr_ek_79
    Poziom 11  
    Ocena: 11

Pilnie proszę o pomoc. Ostatnio kupiłem na OLX zestaw Danfoss Link z 3 głowicami. Już przy montażu miałem problem z jedną z nich, ponieważ wydaje się, że nie przekazuje odczytu temperatury z głowicy na panel sterujący, co widać na załączonym obrazku. Po niecałym dniu kolejna z głowic ma tę samą usterkę. Moje pytanie brzmi: czy coś źle konfiguruję, czy też głowice mają jakąś wadę? Ekran panelu sterującego Danfoss Link z wyświetlonymi odczytami temperatury dla różnych pomieszczeń.
  • REKLAMA
  • #2 21022728
    Piotr_ek_79
    Poziom 11  

Ok, doszedłem sam, jak się okazało, w panelu sterowania w pamięci był zapisany dodatkowy czujnik pokojowy, który nie był skonfigurowany. Po usunięciu go z pamięci panela, wraz z wszystkimi zapamiętanymi głowicami i skonfigurowaniu od nowa oraz założeniu dobrych, podkreślam, dobrych i markowych baterii (bo jak się okazało, nie wyszło dobre, co się świeci) wszystko działa bezbłędnie, bez żadnych komunikatów.
  • #3 21022731
    Piotr_ek_79
    Poziom 11  
    Jak w poprzednim poście
REKLAMA