Witam. Zainstalowałem sobie w nowym domu instalację alarmową Satel Perfecta 32 LTE WRL, z 7 czujkami przewodowymi, przewodowym manipulatorem i przewodowym sygnalizatorem zewnętrznym. Kable miałem już ułożone przez developera, więc ja tylko wszystko zamontowałem i uruchomiłem. Robiłem to pierwszy raz w życiu ale sobie poradziłem, chociaż oczywiście miałem problem w stylu "brak funkcji", z którym po 2 telefonach do Satela poradziłem sobie przez identyfikację podłączonych komponentów. Udało mi się skonfigurować wszystkie wejścia/czujki, połączenie LTE, sterowanie apką z telefonu i programowanie z laptopa.
Chciałem teraz dodatkowo wykorzystać jedno z wyjść 3 lub 4 (1 i 2 są podłączone do sygnalizatora zewnętrznego) tak, aby sterować nim przekaźnik Przekaźnik ma załączać kamerkę, a ta kamerka ma działać tylko równocześnie z czuwaniem alarmu. Czyli wychodzę z domu - załączam alarm, który załącza kamerkę. Jak wyłączam alarm to kamerka ma też się wyłączyć. W tym celu zaprogramowałem wyjście nr 3 na funkcję 18. WSKAŹNIK CZUWANIA – wyjście jest włączone, gdy system czuwa. I niestety ale coś jest nie tak. Alarm załączony a wyjście nie działa, znaczy kamerka nie działa i w apce wyjście jest cały czas na OFF.
Pomocy!.
Chciałem teraz dodatkowo wykorzystać jedno z wyjść 3 lub 4 (1 i 2 są podłączone do sygnalizatora zewnętrznego) tak, aby sterować nim przekaźnik Przekaźnik ma załączać kamerkę, a ta kamerka ma działać tylko równocześnie z czuwaniem alarmu. Czyli wychodzę z domu - załączam alarm, który załącza kamerkę. Jak wyłączam alarm to kamerka ma też się wyłączyć. W tym celu zaprogramowałem wyjście nr 3 na funkcję 18. WSKAŹNIK CZUWANIA – wyjście jest włączone, gdy system czuwa. I niestety ale coś jest nie tak. Alarm załączony a wyjście nie działa, znaczy kamerka nie działa i w apce wyjście jest cały czas na OFF.
Pomocy!.