logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Migotanie i limit 30Hz na zewnętrznym monitorze przy 1920x1080 via HDMI

agrokolonia1 27 Mar 2024 16:58 570 3
REKLAMA
  • #1 21022021
    agrokolonia1
    Poziom 2  
    Witam, zakupiłem laptopa i przy podłączeniu zewnętrznego monitora występuje brak możliwości odpalenia rozdziałki 1920x1080 w wyższej częstotliwości niż 30Hz zmieniałem kable HDMI też nie pomogły.
    Zrzut ekranu ustawień wyświetlaczy pokazujący problem z rozdzielczością monitora. Ustawienia zaawansowane wyświetlania na laptopie z podłączonym monitorem zewnętrznym. Zdjęcie ekranu z ustawieniami wyświetlania pokazujące ograniczone opcje częstotliwości odświeżania dla zewnętrznego monitora. Zdjęcie ekranu ustawień wyświetlania z listą rozdzielczości i częstotliwości odświeżania. Okno ustawień NVIDIA PhysX na komputerze z problemem rozdzielczości.
  • REKLAMA
  • #2 21022366
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15475
    Marka i model laptopa, monitora?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21024488
    agrokolonia1
    Poziom 2  

Laptop Asus TUF Gaming F15 FX506H
    Monitor Acer ED242QR 144Hz
  • #4 21049634
    agrokolonia1
    Poziom 2  

Dla potomnych powiem tak: zakupiłem kabel USB-C na DP jakiś na Allegro za 20 złotych i po podłączeniu nie działał na zewnętrznym, ale w trybie rozszerzenia ekranu laptopa działał, a zewnętrzny był cały czarny. W innych trybach wszystkie były czarne, więc wyłączyłem auto-źródło na monitorze, dałem na HDMI. Wtedy dalej Windows wykrywał podłączenie do zewnętrznego i mogłem przestawić jako ekran główny, wtedy zaczął działać. Jak z powrotem włączyłem auto-źródło na monitorze :)
REKLAMA