logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toyota Yaris 2005 1.3 benz. - nie odpala mimo iskry i ciśnienia paliwa

blazejczacharowski 03 Kwi 2024 17:27 879 9
REKLAMA
  • #1 21030973
    blazejczacharowski
    Poziom 3  
    Ocena: 1

Witam. Toyota Yaris 2005r 1.3 benzyna kręci, nie odpala. Podjechałem pod sklep, potem już nie odpaliła. Sprawdziłem:
    - Ciśnienie na cylindrach 13 barów
    - Iskra jest na 4 świecach
    - Bezpieczniki całe
    - Błędów brak na komputerze
    - Ciśnienie paliwa 3 bary
    - Obroty widzi na komputerze
    - Łańcuch napięty, nie widać, żeby przeskoczył
    Co może być???
  • REKLAMA
  • #2 21030997
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    Zapłon w nieodpowiednim momencie (nie wiem jak tam czujniki wału wyglądają, czy może się coś przesunąć). Paliwo pompuje ale czy wysterowuje wtryski? Rozrząd - jest jeszcze kwestia vvti ake jak jest kompresja to narazie dałbym temu spokój. Bezpieczniki całe - sprawdzałeś w obu skrzynkach?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21031073
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 21031493
    blazejczacharowski
    Poziom 3  

Sprawdzałem w obu skrzynkach, wyciągałem świece.
    Na plaka też. Nie chodzi auto, posiada jeszcze gaz, na gazie też nie może zapalić. Odłączyłem sterownik od gazu, nic nie daje. A jakby nie sterowało wtryskiwaczami, gdzie szukać przyczyny?
  • REKLAMA
  • #8 21031685
    blazejczacharowski
    Poziom 3  
    Jak wlałem paliwa na tłoki to zapaliła i zgasła
  • #9 21031850
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 21032004
    blazejczacharowski
    Poziom 3  
    Kostka od wtryskiwaczy jest 2 pionowa na 2 pinach jest - pod czas kręcenia probówka miga na dwuch pinach

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z uruchomieniem Toyoty Yaris 2005 1.3 benzyna, która kręci, ale nie odpala. Sprawdzono ciśnienie na cylindrach (13 barów), iskrę na świecach, bezpieczniki oraz ciśnienie paliwa (3 bary). Komputer nie zgłasza błędów, a łańcuch rozrządu jest napięty. W odpowiedziach sugerowane są możliwe przyczyny, takie jak nieprawidłowy zapłon, brak sterowania wtryskiwaczami, czy zapchany wydech. Użytkownik zauważył, że po wlaniu paliwa na tłoki silnik zapalił, ale szybko zgasł, co wskazuje na problem z dostarczaniem paliwa lub jego sterowaniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA