logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wybrać sterownik do bram Faac z funkcją logowania i zarządzania pilotami?

Tymon Bulkowski 14 Kwi 2024 18:21 144 2
  • #1 21045235
    Tymon Bulkowski
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam

Wybór sterownika do otwierania bramy.

Ogrodzona posesja z dwoma bramami wjazdowymi. Około 40 miejsc do parkowania. Bramy otwierane na pilota. Siłowniki firmy Faac.

Szukam rozwiązania, które pozwala na:
    - generowanie logów jaki pilot o której godzinie i dacie otwierał bramę
    - oprogramowanie do zarządzania pilotami umożliwiające nadawanie i odbieranie możliwości otwierania bramy, dodawanie opisów do pilotów
    - praca na zewnątrz budynku
    - opcjonalnie możliwość zarządzania tym z komputera znajdującego się w biurze

Znalazłem rozwiązanie firmy Satel tzn. sterownik radiowy RK-4K SMA ale raczej nie ma tam zapisywania logów. Jest też rozwiązanie firmy Beninca i-Gate służące do otwierania bramy poprzez dzwonienie z telefonu gsm. Można zdalnie przez sms dodawać numery telefonów uprawniające do otwarcia bramy ale logów zdaje się też tam nie ma.
  • #2 21045241
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15494
    Prościej zrobić na czytnikach RFID.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21045256
    Tymon Bulkowski
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Mnie głownie chodzi o taki system aby osoby mające pilota (lub inne urządzenie do otwarcia bramy), a nie mające uprawnień do parkowania (drugi samochód z mieszkania, wynajmujący itp) nie mogły otwierać bramy. W tej chwili nie ma możliwości zablokowania konkretnego pilota bez fizycznego dostępu do niego.
REKLAMA