logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Interfejs multidiag pro + gold

matijas1994 03 Maj 2024 13:15 1977 12
REKLAMA
  • #1 21068584
    matijas1994
    Poziom 5  
    Ocena: 21
    Cześć wszystkim

Czy ktoś jest w stanie polecić mi w miarę "dobry" tester diagnostyczny głównie do aktualnych pomiarów silnika temperatury czujników przepływu powietrza itd. żeby nie przekłamywał wyników. Ewentualnie do usunięcia błędów z którymi nie poradzi sobie wtyczka ELM 327 Vgate i car pro by 4.0 narazie znalazłem coś takiego ale w opiniach dużo osób pisze że przekłamuje wyniki rzeczywiste vgate - vr800
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21072277
    marfur30
    Poziom 28  
    Ocena: 379
    Po co ci programy diagnostyczne bez interfejsów ?
    Jedynie wykorzystasz Autodata i Tolerance data , do reszty potrzeba z 5 rodzajów interfejsów .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 21073294
    marfur30
    Poziom 28  
    Ocena: 379
    matijas1994 napisał:
    >>21072663
    Czyli generalnie bardziej oszustwo za taką cenę ?

Nie powiem że oszustwo bo może te lenovo jest trochę warte .
    Po prostu tobie to jest nie potrzebne , bo do interfejsu i tak dostaniesz oprogramowanie.
  • #8 21073627
    matijas1994
    Poziom 5  
    Ok dzięki. Nie zakładając nowego tematu mam pytanie odnośnie renault Kangoo II bo rano jak odpalam praca jest strasznie nie równa i spaliny śmierdzą dzisiaj badałem to wtyczka na bt i programem car scaner narazie taki tylko mam i wyszło mi że czujnik tlenu 2 bank 1 krótkotrwała korekta paliwa -100% sonda lambda padnięta ? Zrzut ekranu z aplikacji diagnostycznej samochodu pokazujący dane z czujników. Zrzut ekranu z aplikacji Car Scanner pokazujący dane diagnostyczne pojazdu.
  • #9 21073658
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6342
    Wyrzuć ten fejsik do śmieci, a auto oddaj do mecanika. Podciśnienie 45kPa na biegu jałowym i KWZ -30 stopni?
  • REKLAMA
  • #12 21353762
    matijas1994
    Poziom 5  
    Cześć Panowie żeby nie zakładać nowego wątku i nie zaśmiecać forum pisze w starym, ale aktualnym temacie czy ktoś może mi polecić jakiś interfejs diagnostyczny który obsługuje nowe protokoły mazdy 7G ? Dokładnie potrzebuje do mazdy cx30 posiadam forscan ale u nich na stronie pisze że w przyszłości nie mają zamiaru brać się za nowe mazdy..

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru wiarygodnego testera diagnostycznego do pomiarów silnika, takich jak temperatura, czujniki przepływu powietrza oraz usuwania błędów, których nie obsłużą popularne interfejsy ELM 327 Vgate i Car Scanner 4.0. Wskazano, że tanie urządzenia, np. Vgate VR800, mogą przekłamywać wyniki. Zaproponowano alternatywę w postaci tabletu diagnostycznego z aktualną bazą danych, oferowanego za około 600 zł, który obsługuje szeroki zakres funkcji OBD2 i protokołów. Poruszono też temat laptopa Lenovo ThinkPad X260 z oprogramowaniem diagnostycznym, jednak bez interfejsów, co ogranicza jego użyteczność. Wskazano, że do pełnej diagnostyki potrzebne są różne interfejsy sprzętowe. W kontekście Renault Kangoo II omówiono problem nierównej pracy silnika i błędy sondy lambda, sugerując konieczność wizyty u mechanika i użycie bardziej zaawansowanego sprzętu, np. Delphi. Pojawiło się pytanie o interfejs Multidiag Pro + Gold oraz o urządzenia obsługujące nowe protokoły Mazdy 7G, szczególnie dla modelu CX-30. FORSCAN jest obecnie rekomendowany jako narzędzie diagnostyczne dla Mazdy, choć nie planuje wsparcia nowych modeli Mazdy w przyszłości.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA