Próbuję sflashować nowy ściemniacz Feit, który właśnie kupiłem. Czytałem i postępowałem zgodnie z kilkoma samouczkami i tym podobnymi.
W kilku miejscach wspomniano, że chip jest chipem T. Jednak kiedy próbuję wykonać kopię zapasową oprogramowania układowego za pomocą aplikacji BK Flasher, pojawia się błąd CRC.
Podążając za sugestiami, próbowałem przełączyć się na oprogramowanie układowe N, a oprogramowanie układowe pomyślnie przechodzi test CRC. To dziwne!!! Czy to ma dla kogoś jakiś sens?
Więc sflashowałem firmware N do płyty. Teraz, gdy ponownie uruchamiam płytę, niebieskie światło na płycie miga, a następnie staje się stałe, ale nie pojawia się żadna sieć wifi.
Czy ktoś może zasugerować, co dalej zrobić, aby rozwiązać problem?
Dodano po 31 [minutach]:
Więc.... po wielu dalszych poszukiwaniach podłączyłem adapter TTY do RX2/TX2 i otworzyłem PuTTY na odpowiednim porcie COM z prędkością 115200 bodów i obejrzałem wiele komunikatów.
Zobaczyłem, że tworzy hotspot, z którym mogłem się połączyć. Podejrzewam, że nie czekałem wystarczająco długo.
Jednak nadal jestem zdezorientowany w kwestii T/N, czy ktoś ma jakieś przemyślenia?