logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dlaczego mój ściemniacz FEIT akceptuje tylko oprogramowanie układowe N? I dlaczego nie pojawia się h

kaplanroger 13 Maj 2024 05:00 792 2
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21080161
    kaplanroger
    Poziom 5  
    Ocena: 1

Próbuję sflashować nowy ściemniacz Feit, który właśnie kupiłem. Czytałem i postępowałem zgodnie z kilkoma samouczkami i tym podobnymi.
    W kilku miejscach wspomniano, że chip jest chipem T. Jednak kiedy próbuję wykonać kopię zapasową oprogramowania układowego za pomocą aplikacji BK Flasher, pojawia się błąd CRC.
    Podążając za sugestiami, próbowałem przełączyć się na oprogramowanie układowe N, a oprogramowanie układowe pomyślnie przechodzi test CRC. To dziwne!!! Czy to ma dla kogoś jakiś sens?

Więc sflashowałem firmware N do płyty. Teraz, gdy ponownie uruchamiam płytę, niebieskie światło na płycie miga, a następnie staje się stałe, ale nie pojawia się żadna sieć wifi.

Czy ktoś może zasugerować, co dalej zrobić, aby rozwiązać problem?

Dodano po 31 [minutach]:

Więc.... po wielu dalszych poszukiwaniach podłączyłem adapter TTY do RX2/TX2 i otworzyłem PuTTY na odpowiednim porcie COM z prędkością 115200 bodów i obejrzałem wiele komunikatów.
    Zobaczyłem, że tworzy hotspot, z którym mogłem się połączyć. Podejrzewam, że nie czekałem wystarczająco długo.

Jednak nadal jestem zdezorientowany w kwestii T/N, czy ktoś ma jakieś przemyślenia?
  • REKLAMA
  • #2 21080166
    ferbulous
    Poziom 18  
    Ocena: 56
    Prawdopodobnie musisz podłączyć do sieci, aby aplikacja się pojawiła.

Nowsze wersje sprzętu używają chipu N, T to starsza wersja.
    Jakieś zdjęcie chipu w środku? Rzadko może być źle oznaczony, wydaje mi się, że ktoś zamieścił tutaj chip cb2s na wtyczce, ale w środku był chip T
  • #3 21412832
    kaplanroger
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Wypróbuj obie wersje (N vs T) i użyj tej, która działa. Producenci często zmieniają chipy
REKLAMA