logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak chronić lakier pod lusterkami przed ptakami?

bpiotr651 28 Maj 2024 17:37 651 14
REKLAMA
  • #1 21098830
    bpiotr651
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Witam, jestem bardzo wkurzony, dzisiaj rano wstałem, godzina 6 wychodzę z domu, obie strony pod lusterkami są osra..e przez ptaki i porysowany lakier, zmagał się z tymi latającymi szkodnikami? Całe lusterka i karoseria pod lusterkami jest porysowana, obie strony, i to już któryś raz z rzędu.
  • REKLAMA
  • #2 21098843
    LEDówki
    Poziom 43  
    Ocena: 2564
    Skuteczne metody:
    1. Sokół lub jastrząb w pobliżu. Może być na uwięzi.
    2. Plandeka. Ptaki będą niszczyć plandekę a nie samochód. Plandekę teoretycznie można uprać, można co jakiś czas wymienić. Koszty będą niższe niż wymiana samochodu na ładniejszy.
  • #3 21098875
    bpiotr651
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    No właśnie wczoraj zmieniłem samochód na ładniejszy, jeszcze papierów nie załatwiłem, wracam z roboty a tu takie coś.
  • #4 21098959
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 21099019
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1182
    Załatw sobie garaż.
  • #6 21099064
    coperfild
    Poziom 35  
    Ocena: 1695
    To nie ptaki, one tylko srają, potem do tych odchodów przychodzą inne stworzenia.
  • #7 21099103
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1182
    coperfild napisał:
    To nie ptaki, one tylko srają, potem do tych odchodów przychodzą inne stworzenia.

...a dusze zmarłych, pogrążone w otchłani chaosu, przekraczają granicę pomiędzy światami i doprowadzają żywych do szaleństwa, żywiąc się ich nieszczęściem i strachem... Strzeżcie się.

Albowiem szczęśliwy, dla kogo ptasia kupa na samochodzie jest jedynym istotnym problemem w życiu.
  • REKLAMA
  • #8 21099178
    coperfild
    Poziom 35  
    Cytat:
    Albowiem szczęśliwy, dla kogo ptasia kupa na samochodzie jest jedynym istotnym problemem w życiu.

Albowiem nieszczęśliwy TEN, który został obesrany przez ptaki i nikt mu nie pomógł Amen.
    Cytat:
    ...a dusze zmarłych, pogrążone w otchłani chaosu, przekraczają granicę pomiędzy światami i doprowadzają żywych do szaleństwa, żywiąc się ich nieszczęściem i strachem... Strzeżcie się.

A mi nie o te stworzenia chodziło, bardziej to koty, łasice, szczury, psy.

To też jakieś istoty i stworzenia czy nie?
  • REKLAMA
  • #9 21099202
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3848
    A może po prostu odkręcić te cholerne lusterka? Przecież jak ich nie będzie, to ptaki nie będą miały gdzie przysiadać i dokonywać aktu defekacji na lakier.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #10 21099256
    coperfild
    Poziom 35  
    Może też spróbuj narobić na nie przed ptakiem, zanim przyjdą zwierzęcia zobaczą o co chodzi i pomyślą tu był niedźwiedź lecimy gdzie indziej.
  • #11 21099292
    zbich70
    Poziom 43  
    Ocena: 6626
    Madrik napisał:
    Załatw sobie garaż.
    I to by było wszystko w tym temacie.
    Auto parkowane pod gołym niebem zawsze będzie narażone na "latającą sraczkę" i wszystko inne lecące z nieba.
  • #12 21099336
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2047
    Witam.
    Ciekawe rzeczy tu rozważacie. :)
    Może wypadałoby zacząć od tego, dlaczego te ptaki w ogóle mają się interesować twoimi lusterkami? To nie są przedmioty w jakikolwiek sposób interesujące dla ptaków. Przeanalizuj sytuację a nie od razu "strzelaj do ptaków".
    Pozdrawiam.
  • #13 21099663
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3848
    viayner napisał:
    ...dlaczego te ptaki w ogóle mają się interesować twoimi lusterkami? To nie są przedmioty w jakikolwiek sposób interesujące dla ptaków.
    Jesteś pewien, że nie? Przecież u ptaków też są samice. A jak pewnie doskonale wiesz, każda samica plus lusterko... No i kłopot gotowy. ;-)
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik skarży się na uszkodzenia lakieru samochodu spowodowane odchodami ptaków, które regularnie zanieczyszczają lusterka i karoserię. W odpowiedziach zaproponowano kilka metod ochrony, takich jak umieszczenie sokoła lub jastrzębia w pobliżu, użycie plandeki do zakrycia samochodu, a także stosowanie torebek plastikowych na lusterka podczas nocnego parkowania. Inne sugestie obejmowały parkowanie w garażu oraz rozważenie zakupu samochodu z składanymi lusterkami. Dyskusja zawiera również humorystyczne komentarze na temat ptaków i ich zainteresowania lusterkami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA