logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepsza nawigacja na Androida do użytku w Polsce - bezpłatna lub jednorazowa opłata

rafciow12345 30 Maj 2024 12:42 20238 8
REKLAMA
  • #1 21100641
    rafciow12345
    Poziom 2  
    Mam pytanie, jaką nawigacje na telefon z androidem wybrać? Nawigacja ma być bezpłatna lub płatna tylko raz. nawigacja będzie używana tylko w Polsce. Znam nawigacje takie jak: mapy google, yanosik, waze, here we go, sygic, mapy petal, osm and, tom tom ami go oraz jakieś niemarkowe nawigacje typu np. Orange, T-Mobile oraz bez nazwy GPS.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21100714
    misiek1111
    Poziom 37  
    Ocena: 1089
    rafciow12345 napisał:
    Znam nawigacje takie jak: mapy google, yanosik, waze, here we go, sygic, mapy petal, osm and, tom tom ami go oraz jakieś niemarkowe nawigacje typu np. Orange, T-Mobile oraz bez nazwy GPS.

Jest jeszcze Automapa.
  • Pomocny post
    #5 21100808
    pszczyna
    Poziom 33  
    Ocena: 402
    Testowałem różne :
    Tom Tom + Sygic z tej korzystam czytelny interfejs, poprawne komunikaty.
    AutoMapa nie działa z androidem powyżej 7
    Janosik - od reklam można dostać szału, gubi drogi, błędne wskazania, notoryczne komunikaty o innych pojazdach.
    NavRoad drogi abonament
    IGO po 120km skasowałem
    Google Maps z braku innych opcji nada się zwłaszcza z nowymi poprawkami i funkcjami minus trzeba nauczyć się interpretować niektóre komunikaty
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 21100860
    misiek1111
    Poziom 37  
    Ocena: 1089
    pszczyna napisał:
    Janosik - od reklam można dostać szału, gubi drogi, błędne wskazania, notoryczne komunikaty o innych pojazdach.

Zainstaluj Yanosik [3.5.5.9].apk
    pszczyna napisał:
    notoryczne komunikaty o innych pojazdach.

To dobrze. Oznacza to, że z systemu korzysta dużo osób.
    Jeśli nie chcesz być informowany, możesz wyłączyć poszczególne opcje w ustawieniach.
    pszczyna napisał:
    AutoMapa nie działa z androidem powyżej 7

W sensie w ogóle, czy za darmo, bo normalnie to chyba działa.
    ---
    Edit: nie ma co pobierać tej wersji. Neptis wspaniałomyślnie i celowo zablokował jej działanie. Poprosiłem, aby została odblokowana. Otrzymałem standardową odpowiedź - nie, bo nie.
    Załączniki:
    • Yanosik [3.5.5.9].zip (31.16 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #9 21102017
    jajacekpl
    Poziom 25  
    Ocena: 268
    Nie całkiem w temacie, bo z abonamentem (ale Automapa też płatna rocznie)
    NaviExpert - zrobiłem na nim pod 100tys. km, na promocji 99zł/rok, w BlackFriday i po 79zł.
    Aktualizacja map na bieżąco (nawet kilka razy w tygodniu), bo mapy sa na serwerze, nie w telefonie. Minus taki, że na częsci Polski słabo działa. Plus - na bieżaco przelicza alternatywy, plus omijanie korków.
    Można zainstalowac na kilku urządzeniach, aby uruchomić nawigowanie, trzeba się zalogować. Wówczas synchonizuje w kontem na serwerze zapisane trasy i punkty ulubione
    Trase można wygodnie przygotować na stronie (nawet z ilkunastoma punktami pośrednimi) i wysłać do telefonu

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat najlepszych aplikacji nawigacyjnych na Androida do użytku w Polsce, które są bezpłatne lub wymagają jednorazowej opłaty. Wśród polecanych aplikacji znajdują się Google Maps, Waze, Yanosik, Sygic, TomTom, AutoMapa, Magic Earth oraz OsmAnd. Wskazano, że Google Maps i Waze są popularne, ale AutoMapa ma ograniczenia w działaniu na nowszych wersjach Androida. Użytkownicy zwracają uwagę na problemy z Yanosikiem, takie jak nadmiar reklam i błędne wskazania. Z kolei OsmAnd ma limit pobierania map, co może być uciążliwe. Wspomniano również o NaviExpert, który jest płatny, ale oferuje aktualizacje map i synchronizację tras.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA