logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Modyfikacja kodu C dla termostatu AVT3220 - zmiana sterowania wyświetlaczem

fachman1964 01 Cze 2024 18:57 423 4
REKLAMA
  • #1 21103418
    fachman1964
    Poziom 5  
    Ocena: 61

Modyfikuję termostat AVT3220. Chciałbym zastosować duży wyświetlacz zasilany napięciem około 15V. Aby można było zastosować takie wyświetlacze zastosuję drivery ULN2803, UDN2981A co z kolei wymaga aby wyjścia sterujące wyświetlaczami miały stan aktywy wysoki zarówno sterujące anodami jak i katodami. Oryginalnie niski. Czy któryś z szanownych kolegów obeznanych w kodzie C mógłby dokonać zmiany i skompilować do HEX. Sam nie mogę tego zrobić bo nie jestem obeznany w kodowaniu w języku C. Za pomoc z góry bardzo dziękuję!
    Załączniki:
    • TLED.rar (51.95 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21103744
    jvoytech
    Poziom 22  
    Ocena: 136
    Wprowadziłem parę zmian w pliku "disp.h" i "disp.c", które odpowiadają za sterowanie wyświetlaczem. Poniżej zmodyfikowane wersje:
    Kod: C / C++
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Kod: C / C++

poniżej zmiany pochodzące z programy "diff":
    Kod: Diff

W załączniku skompilowany HEX. Nie gwarantuję że to będzie działać, więc uruchamiasz to na własne ryzyko. Dobrze by było, żeby ktoś to jeszcze sprawdził, ale wydaje mi się że zmodyfikowałem tylko to co odpowiada za samo wyświetlanie. Powodzenia w uruchamianiu
    Załączniki:
    • TLED.hex (8.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 21103781
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 21104107
    fachman1964
    Poziom 5  
    Ocena: 61

(@jvoytech) HURA!! Super! Działa! Właśnie o to chodziło. Jestem pod wrażeniem umiejętności kolegi @jvoytech. Brakuje mi słów, aby wyrazić wdzięczność.
    Jak jest taka potrzeba i zainteresowanie, to mogę zamieścić schemat w Eagle?
REKLAMA