logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skuter Torq Foremax 50 Euro 5 - brak reakcji pompy paliwa po zamoknięciu

lukcza83 19 Cze 2024 08:06 858 1
REKLAMA
  • #1 21124431
    lukcza83
    Poziom 1  
    Bardzo potrzebuję pomocy - Skuter Torq Foremax 50 Euro 5
    Mam taki problem. Jak odpalałem skuter, to zawsze po przekręceniu kluczyka zapalało się na chwilę kontrolka na desce i było słychać dźwięk pompy paliwa albo jakiegoś ssania w okolicach baku, po paru sekundach to gaśło i można było palić maszynę. Tak było, gdy wszystko było ok. Skuter niestety zamokł mi w ostrej burzy i ta kontrolka zaczęła świecić się stale, natomiast ta pompka czy cokolwiek to było nie działała. Potem i to światełko zgasło, a skuter nie pali w ogóle, tzn. kręci, ale nie dostaje paliwa. Czy ktoś wie, jak wygląda ten układ zasilania w paliwo w skuterach Euro 5 i czy tam jest jakiś elektrozawór ssania lub coś innego, co mogło się tam spalić?
  • REKLAMA
  • #2 21124652
    ...KUBA...
    Poziom 25  
    Ocena: 316
    Skuterki z Euro5 to już inna liga.. to już nie stary poczciwy, używany od lat gaźnik.. W tym już jest pompa paliwa, wtryskiwacz, oddzielnie przepustnica, sterownik.. - rodem z samochodów MPI, tylko 1 cylinder ;)
    Prawdopodobnie instalacja została zalana, i zanikły zasilania/sygnał.. odszukaj przepustnicę, sterownik, posprawdzaj wtyczki czy woda nie dostała się do wewnątrz do pinów.
REKLAMA