To sprawdzamy zasilania i masy sterownika silnika, żarówką, nie miernikiem. Ewentualnie ciągłość linii komunikacyjnej ECU- złącze OBD. Jakiekolwiek znaki życia daje? Check, kontrolka świec żarowych, napięcie na czujniki silnika? Zdechło podczas jazdy, czy nie zapaliło po postoju?
Zdechł podczas jazdy. Odpaliłem, przejechałem 6 km na parking, zgasiłem i koniec - laweta. Check engine się nie zaświecił, tylko VSC i TRW, czy coś. No i filtr paliwa. Na drugim biegu szarpnął, lekka czarna chmura i bez mocy.
✨ Użytkownik zgłasza problem z Toyotą Corollą 2.0 D4D z 2005 roku, która nie odpala i nie ma połączenia z ECU. Wskazano na konieczność sprawdzenia zasilania ECU oraz bezpieczników. Po sprawdzeniu tych elementów, użytkownik informuje, że samochód jest u mechanika, który również nie może połączyć się z silnikiem. Dodatkowo, użytkownik zauważył, że auto "zdechło" podczas jazdy, a kontrolki VSC i TRW się zaświeciły, co może sugerować problemy z systemem paliwowym lub elektrycznym. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.