logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Czujnik zderzeń bocznych w Passacie B5 FL - możliwe uszkodzenie przewodu

czubkowskimateusz6 10 Lip 2024 12:52 339 5
REKLAMA
  • #1 21149648
    czubkowskimateusz6
    Poziom 3  
    Witam grupę. Mam problem z czujnikiem zderzeń bocznych w Passacie B5 FL. Wygląda to jakby gdzieś przewód był uszkodzony. Może przerabiał ktoś ostatnio ten temat???

Dodano po 5 minutach:

Dodam tylko, że czujnik został wymieniony o tym samym indeksie i nadal to samo. Oto co komputer pokazuje. Zdjęcie ekranu laptopa Asus z programem diagnostycznym pokazującym kody błędów dla czujnika zderzeń bocznych w Passacie B5 FL. [img-0] Skanner diagnostyczny V-SCAN pokazujący kod błędu 15 - Airbag w samochodzie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21149800
    czubkowskimateusz6
    Poziom 3  
    Wymieniłem na drugi z tej firmy co na zdjęciu poniżej i też nic. Niby polecali tego Pana na forum.
    Czujnik zderzeń bocznych w Passacie B5 FL - możliwe uszkodzenie przewodu rum. Czujnik zderzeń bocznych w Passacie B5 FL - możliwe uszkodzenie przewodu
  • REKLAMA
  • #4 21150060
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5103
    czubkowskimateusz6 napisał:
    Wygląda to jakby gdzieś przewód był uszkodzony.

Co za problem, żeby sprawdzić wiązkę?
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • REKLAMA
  • #5 21150105
    czubkowskimateusz6
    Poziom 3  
    Właśnie to robię, ale trochę pracy z tym jest. Gdyby sensor był uszkodzony, to oba by na kompie pokazało dobrze, to rozumuję? Czy indeks na sensorze musi pokrywać się z indeksem czujnika? Bo komputer pokazał wartość indeksu 04, a na sterowniku pisze 08.
  • #6 21154219
    czubkowskimateusz6
    Poziom 3  
    Usterka naprawiona, okazało się, że jednak czujnik. Pojechałem na szrot i 4 okazał się, trafiony błąd sam zniknął.
REKLAMA