logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć jacuzzi Huwaii z PRCD do instalacji off grid bez błędu uziemienia?

ferdzioferdek2 11 Lip 2024 09:41 567 3
REKLAMA
  • #1 21150599
    ferdzioferdek2
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dzień dobry,
    Mam jacuzzi Hawaii, które posiada wtyczkę PRCD. Zasilanie podłączone z instalacji off-grid, przewód PE podłączony z istniejącej instalacji domowej (tylko PE). Na wyświetlaczu pompy po podłączeniu wyskakuje błąd - pompa ma problem z uziemieniem. Na instalacji domowej działa bez problemu. W jaki sposób można podłączyć, jeśli to możliwe... Dzięki
  • REKLAMA
  • #2 21150738
    jarekgol
    Poziom 40  
    Ocena: 1149
    Sprawdź kolejność (pozycje) faza-zero w gniazdku. Być może po przejściu na off-grid wyszło Ci odwrotnie.
    Dodatkowo z normalnej sieci potencjał na PE i N jest zbliżony, pytanie jak w twoim off-gridzie i jaki dokładnie błąd dostajesz?
  • REKLAMA
  • #3 21150751
    ferdzioferdek2
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Zamieniłem faze z zerem. Wyskakuje błąd ( 6CF ) - brak uziemnienia . pompa ma problem z uziemnieniem. Na pompie jest zacisk wyrównania potencjałów . Nie wiem gdzie go podłączyć ... Może to ma związek ztym....
    Dzieki
  • #4 21151807
    podkopiaczeq
    Poziom 18  
    Ocena: 50
    Za falownikiem masz układ IT, tzn. zamiast przewodu fazowego i neutralnego masz 2 przewody fazowe. Musisz zapoznać się z instrukcją falownika, i jeśli producent na to pozwala, uziemić jeden z przewodów wyjściowych.
REKLAMA