logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Toyota Celica 7 (wersja USA) - instalacja tylnej lampy, trzeci przewód nie działa

bergcholc 25 Lip 2024 12:28 510 13
REKLAMA
  • #1 21167300
    bergcholc
    Poziom 3  
    Ocena: 13
    Dzień dobry
    Mam od niedawna toyota celica 7 w wersji amerykańskiej
    Jak wygląda instalacja tylnej lampy
    Wiem tylko że trzy przewody idą do pozycyjnych i stopu jedna na dwa przewody to kierunki
    Nie mam pojęcia do czego ten trzeci na dwa przewody włączałem wszystko i się nie pali
    Może ktoś wie
    Dziękuję Tylna lampa samochodowa z widocznymi przewodami i złączem
  • REKLAMA
  • #3 21167443
    bergcholc
    Poziom 3  
    Kupiłem toyotę celice wersja amerykańska
    Z tego co doszedłem to żarówka na trzy kabelki to stop i pozycyjne żarówka na dwa kabelki to kierunki
    Do czego jest ta trzecia żarówka na dwa kabelki
    Zdjęcie zapożyczone
    Dziękuję
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21167460
    jurand87sca
    Poziom 31  
    Ocena: 317
    Światło cofania, jeśli nie świeci to uszkodzona żarówka? Przeciwmgielne są na zderzaku?

Instrukcja wymiany żarówek świateł tylnych
  • #5 21167579
    bergcholc
    Poziom 3  
    Dziękuję za zainteresowanie
    U mnie lampa wygląda tak
    Dziękuję nie mam cofania a do przeciwmgielnych nie mam wlacznika co to jest za trzecia żarówka na czerwonej szybie
    Tylna lampa samochodowa z trzema żarówkami, w tym jedną czerwoną. Wnętrze obudowy lampy z widocznymi kablami i gniazdami żarówek
  • #6 21167646
    jurand87sca
    Poziom 31  
    Jakiego typu/ mocy jest ta dodatkowa żarówka? Okolice 5W to coś w postaci obrysu/świateł pozycyjnych, Jeśli okolice 21W to kierunkowskaz albo stop.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 21167651
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2795
    bergcholc napisał:
    nie mam cofania a do przeciwmgielnych nie mam wlacznika co to jest za trzecia żarówka na czerwonej szybie

A to auto masz już dostosowane do europejskich warunków? Bo przeciwmgielne i cofania sa obowiązkowe.
    Może to jakiś Kazik już próbował przerobić - może oryginalnie środek górnej lampy to był stop i pozycyjne, a pierścień to kierunkowskaz. Dolne to światło cofania.
  • #8 21167658
    bergcholc
    Poziom 3  
    Będzie 21w pozycyjne i stopu jest na trzech przewodach jedna kierunki a trzecia na czerwonym szkle nie wiem

Dodano po 3 [godziny] 3 [minuty]:

Nie nie było przerabiane ma wersję europejską
    Tylko że w tym pierścieniu są dwie żarówki jedna postuj o stop a druga nie wiem od czego
    Dziękuję

Dodano po 1 [godziny] 43 [minuty]:

Witam
    I jeszcze jedno syn przyjechał na lawecie strasznie stuka jakby pod pokrywą zaworów
    Łańcuszek rozrządu niby wymieniany
    Nie chcę sugerować może przeskoczyło o ząbek lub dwa i stukają zawory
    Dziękuję

• #9 21178477
    bergcholc
    Poziom 3  
    Witam wszystkich
    Podlacze ta trzecia żarówkę jako przeciwmgielne
    Gdy zdjalem osłonę pod kierownicą pokazały mi się dwa ustrojstwa jedno podejrzewam że to alarm choć nie mam pilota ale to drugie z pokrętłem i włącznikiem nie mam pojęcia
    Proszę o pomoc
    Dziękuję
    Załączniki:
    • Toyota Celica 7 (wersja USA) - instalacja tylnej lampy, trzeci przewód nie działa IMG_20240803_133435.jpg (752.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Toyota Celica 7 (wersja USA) - instalacja tylnej lampy, trzeci przewód nie działa IMG_20240803_140415.jpg (1.09 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Toyota Celica 7 (wersja USA) - instalacja tylnej lampy, trzeci przewód nie działa IMG_20240803_140350.jpg (909.92 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Toyota Celica 7 (wersja USA) - instalacja tylnej lampy, trzeci przewód nie działa IMG_20240803_133446.jpg (626.53 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #10 21179535
    jurand87sca
    Poziom 31  
    Moduł z napisem E12-908D i to pudełko z wyłącznikiem i pokrętłem to zestaw do podświetlenia zegarów "folią EL". Moduł z napisem executive 3000 atv to alarm, jednak raczej do wymiany/ demontażu.
  • #11 21179816
    bergcholc
    Poziom 3  
    Witam
    Ten moduł to raczej ktoś nie podłączył było tylko podłączone tylko te dwa kabelki plus i minus reszta nie
    Dziękuję Moduł z rozłączonymi przewodami, z podpisem wskazującym na niepodłączone kabelki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #12 21180003
    jurand87sca
    Poziom 31  
    Więc ktoś prawdopodobnie wymontował folie EL z zegarów..
  • #13 21180365
    bergcholc
    Poziom 3  
    Chciało mu się ją ściągać albo miał zamiar ją założyć
    Dziękuję
    Ile te pokrętła są warte?????
  • #14 21181594
    bergcholc
    Poziom 3  
    Tak jak koledzy napisali trzecia żarówka to przeciwmgielne
    A przewody pod kierownicą to alarm ( nieczynny) i do podświetlenia zegarów
    Dziękuję wszystkim

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada Toyotę Celica 7 w wersji amerykańskiej i pyta o instalację tylnej lampy, w szczególności o trzeci przewód, który nie działa. Odpowiedzi sugerują, że trzeci przewód może być przeznaczony do światła przeciwmgielnego, a także wskazują na możliwość uszkodzenia żarówki. Użytkownik potwierdza, że nie ma funkcji cofania, a lampa ma dwie żarówki: jedna do pozycyjnych i stopu, a druga, której przeznaczenia nie zna. W dalszej części dyskusji poruszane są inne problemy związane z pojazdem, w tym nieznany moduł pod kierownicą, który może być alarmem lub zestawem do podświetlenia zegarów. Użytkownicy sugerują, że instalacja może być niekompletna lub przerobiona.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA