logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KDL 55w809a - Podłączenie słuchawek bezprzewodowych Bluetooth do TV

pawelbanasiko 16 Sie 2024 10:44 297 7
REKLAMA
  • #1 21192756
    pawelbanasiko
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Telewizor Sony KDL 55w809a mam problem , podłączeniem słuchawek bezprzewodowych bluetooth jest to telewizor używany i nie mam od niego papierologi z tego też nie wiem czy telewizor po prostu ma jakiś problem i jeszcze pytanie czy telewizor łączy się tylko ze sprzętem Sony jeśli nie to czy gdzieś znajdę listę urządzeń kompatybilnych
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21192916
    pawelbanasiko
    Poziom 3  
    >>21192914 tak jest, działa, ma wszystko. Smart TV Android, przeglądarki FB i są normalnie ustawienia bluetooth. Jest opcja dodaj nowe urządzenie lub usuń. Gdy kliknę opcje dodaj nowe urządzenie, to po prostu zaczyna wyszukiwać najbliższe urządzenie, ale mam słuchawki z 3 różnych firm i żadnych nie wyszukuje.
  • #6 21192958
    clubber84
    Poziom 39  
    Ocena: 1732
    Witam,
    a nie jest czasami tak, że w słuchawkach bezprzewodowych trzeba nacisnąć przycisk i dopiero zaczyna się parowanie z urządzeniem, np. telewizorem?
    Chodzi o tzw. wybudzanie, bo ciągle działające słuchawki szybko rozładowałyby akumulatorek.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 21192963
    pawelbanasiko
    Poziom 3  
    Są to słuchawki 2 sztuki w tak zwanych ładowarkach, czyli pudełeczkach, z których po wyjęciu załącza się parowanie, oraz jedne nauszne z przyciskiem on/off, w których również po włączeniu zaczyna się od razu parowanie, lecz żadnych z tych nie znajduje.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem słuchawek bezprzewodowych Bluetooth do telewizora Sony KDL 55w809a. Telewizor posiada funkcję Bluetooth, jednak nie wykrywa żadnych słuchawek, mimo że są one w trybie parowania. Użytkownik próbował różnych modeli słuchawek, w tym takich, które automatycznie przechodzą w tryb parowania po wyjęciu z ładowarki, oraz słuchawek nausznych z przyciskiem on/off. Resetowanie telewizora do ustawień fabrycznych nie przyniosło rezultatu. Pojawiła się sugestia, że słuchawki mogą wymagać aktywacji trybu parowania, co użytkownik potwierdził, że robi, ale problem nadal występuje.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA