Witam... Chciałbym zadać pytanie w sprawie podłączenia urządzeń bluetooth jak słuchawki bezprzewod owe i przenośny głośnik Dockin do telewizora Sony KdL 43W805C... Jestem zupełnym laikiem w tych kwestiach i moja wiedza opiera się tylko na tym co wyczytałem w internecie... Niestety nigdzie nie znalazłem odpowiedzi dlaczego urządzenia te nie są wykrywane przez telewizor który funkcje bluetooth posiada... Czy są jakieś rozwiązania typu transmitery bluetooth lub inne które pozwolą mi na sparowanie i korzystanie z tych urządzeń... Bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam
Podłączanie urządzenia Bluetooth
Aby sparować telewizor z urządzeniem Bluetooth
Dotyczy tylko modeli z obsługą profilu Bluetooth A2DP, które potrafią współpracować z takimi urządzeniami audio z funkcją Bluetooth, jak słuchawki czy głośniki.
Modele z obsługą profilu Bluetooth A2DP, które potrafią współpracować z urządzeniami audio z funkcją Bluetooth, mają opcję [Synchronizacja A/V] w [Ustawienia] — [Dźwięk].
Włącz urządzenie Bluetooth i przełącz je w tryb parowania.
Informacje na temat przełączania urządzania Bluetooth w tryb parowania zawiera jego instrukcja obsługi.
Naciśnij przycisk HOME, po czym wybierz opcje [Ustawienia] — [Ustawienia Bluetooth] — [Dodaj urządzenie], aby przełączyć telewizor w tryb parowania.
Zostanie wyświetlona lista dostępnych urządzeń Bluetooth.
Wybierz żądane urządzenie z listy, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.
Jeśli należy podać kod, odnieś się do instrukcji obsługi urządzenia.
Po zakończeniu parowania urządzenie połączy się z telewizorem.
Podłączanie sparowanych urządzeń Bluetooth
Naciśnij przycisk HOME, po czym wybierz opcje [Ustawienia] — [Ustawienia Bluetooth].
Wybierz sparowane, ale niepołączone urządzenie z listy.
Wybierz opcję [Połącz].