logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć mikrofon zewnętrzny do chińskiego radia samochodowego Android?

zbyszekgasiul1 24 Sie 2024 22:42 2649 7
REKLAMA
  • #1 21202665
    zbyszekgasiul1
    Poziom 2  
    Witam. Proszę o pomoc przy podłączeniu mikrofonu zewnętrznego do radia samochodowego Android chińskiego. Wbudowany mikrofon jest bardzo słaby i bardzo słabo słychać. Nie mam instrukcji i nie mam pojęcia, w które miejsce podłączyć mikrofon zewnętrzny. Niestety nie wiem, jaki to jest model. Załączam zdjęcia radia.
    Chińskie radio samochodowe Android z ekranem dotykowym i przyciskami. Panel tylny radia samochodowego z diagramem okablowania. Tylna część radia samochodowego Android z widocznymi portami i złączami.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21202911
    zbyszekgasiul1
    Poziom 2  
    Właśnie że nie mam kompletu złączy i w tym tkwi problem. Mam tylko czarną kostkę zasilania i głośniki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21203141
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2342
    Poszukaj czy w samym radiu, gdzieś w ustawieniach lub w plikach, czy nie ma rozpisanych połączeń bądź instrukcji obsługi, czasami jest to tak zapisane.
    Ewentualnie powinna być gdzieś jakąś nazwa bądź model tego radia, żeby móc spróbować rozpracować ktore piny są od mikrofonu.
    Na Aliexpress znajduje teoretycznie pasujące złącze tylko mają one wejście mikrofonu i USB a u ciebie powinno to być wyjście dźwięku.
  • #5 21203257
    zbyszekgasiul1
    Poziom 2  
    Marka tego radia to zdaje się SWITNIVN

Dodano po 1 [minuty]:

Znalazłem też instrukcję, ale w niej nie ma nic o podłączeniach radia
  • #6 21203378
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5103
    Wejście mikrofonu zewnętrznego jest w kości opisanej jako AUDIO OUTPUT/MIC, musisz znaleźć i zakupić brakujace złącza albo odszukać opis pinów poszczególnych gniazd radia
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • REKLAMA
  • #7 21203790
    borba
    Poziom 16  
    Ocena: 29
    Spróbuję pomóc, zapodając (chyba uniwersalny) zestaw złącz z opisem od takiego radia.

Schemat połączeń złączy radia samochodowego z opisem pinów.

W moim przypadku udało się oryginalny mikrofon Hondy podpiąć (PINami, nie złączem), więc mam mikrofon w podsufitce, przy lampkach, działający.
  • #8 21203876
    zbyszekgasiul1
    Poziom 2  
    Te podłączenia już sprawdzałem , nie działa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w podłączeniu zewnętrznego mikrofonu do chińskiego radia samochodowego Android, ponieważ wbudowany mikrofon ma słabą jakość dźwięku. W odpowiedziach zasugerowano, aby sprawdzić, czy w radiu są dostępne złącza opisane jako MIC lub AUDIO OUTPUT/MIC. Użytkownik nie ma kompletu złączy, a jedynie czarną kostkę zasilania i głośniki. Wskazano również, że marka radia to SWITNIVN, jednak brak jest szczegółowych informacji o pinach w instrukcji. Użytkownik próbował różnych podłączeń, ale nie przyniosły one rezultatu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA