logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen C5 2007 1.6 HDI - komunikat Depollution System Faulty i dziwna praca silnika

rafalarkabuz1 26 Paź 2024 18:20 1053 6
REKLAMA
  • #1 21277713
    rafalarkabuz1
    Poziom 3  
    Ocena: 2
    Witam, posiadam Citroena C5 z 2007 roku 1.6 HDI. Dziś wyskoczył mi taki komunikat: depollution system faulty i silnik zaczął dziwnie pracować. Wie może ktoś, co się stało?
  • REKLAMA
  • #2 21277749
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 21277755
    rafalarkabuz1
    Poziom 3  
    Możesz kolego napisać co się dzieje z samochodem?
  • REKLAMA
  • #4 21277776
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3386
    rafalarkabuz1 napisał:
    Możesz kolego napisać co się dzieje z samochodem?

Psuje się. Jak ja widzę takie posty to aż mnie nosi.
    Myślisz że tu są wróżki? Zrób diagnostykę wstaw błędy z opisami i wtedy można będzie coś Ci podpowiedzieć a tak to nie da się z fusów wywróżyć. Określenie
    rafalarkabuz1 napisał:
    zaczął dziwnie pracować

to jest żadne określenie.
  • #5 21277825
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 21324198
    rafalarkabuz1
    Poziom 3  
    Witam mam problem z citroen C5 1.6 HDi padł mi rozrusznik i nie wiem z jakiego powodu rozładował się akumulator i zawieszenie opuściło się na maxa czy można jakoś podnieść zawieszenie bez pracy silnika bo nawet na lawetę go nie wciągnę tak nisko siedzi.

Podsumowanie tematu

✨ W Citroenie C5 z 2007 roku z silnikiem 1.6 HDI pojawił się komunikat "Depollution System Faulty" oraz zauważalna niestabilna praca silnika. Dyskusja wskazuje, że problem może mieć różne przyczyny i wymaga wykonania diagnostyki komputerowej w celu odczytania kodów błędów. Bez szczegółowych danych diagnostycznych trudno jednoznacznie określić usterkę. Zalecane jest skorzystanie z profesjonalnego testera diagnostycznego lub oddanie pojazdu do warsztatu. Dodatkowo poruszono kwestie związane z rozrusznikiem, rozładowanym akumulatorem oraz problemami z zawieszeniem hydropneumatycznym, które opadło na maksymalny poziom i utrudnia transport pojazdu. W innym wątku opisano problem z turbosprężarką, objawiający się specyficznym dźwiękiem przy odpuszczaniu gazu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA