logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki podgrzewacz przepływowy 20-24 kW do gazu ziemnego dla 2 osób?

loraluwiel 11 Lis 2024 02:09 294 2
REKLAMA
  • #1 21297776
    loraluwiel
    Poziom 1  
    Dzień dobry

Jaki podgrzewacz przepływowy między 20-24 kW wybrać? Strach ufać rankingom online czy opisom sprzedawcy, a czeka mnie lekko spóźniona wymiana piecyka. Aktualnie mam EuroStar Compact SC 250D. W domu przyłącze gazu ziemnego. Z ciepłej wody korzystają 2 osoby.

Co najczęściej instalujecie lub co Wam dobrze służy? Ciśnienie mamy mocne, może hydrogenerator?

Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 21297792
    lopr_pol
    Poziom 32  
    Ocena: 491
    Nie lepiej ogrzewacz pojemnościowy gazowy? Wszystkie przepływki są do du...y.
  • #3 21297929
    Zbigniew Rusek
    Poziom 38  
    Ocena: 1542
    Junkers. Dobry był WRDP 14-2B, ale nie wiem, czy ten model jest jeszcze do nabycia. Miał on taką właśnie moc (23,6kW), wiec komfortowo można nim było napełnić naprawdę dużą wannę, albo jednocześnie pobierać wodę do prysznica i do umycia rak nad umywalką. Miałm takiego Junkersa, ale zamintowali mi centralną ciepła wodę (szczerze, to nie jestem z niej zadwolony, gdyż ta ciepła woda kosztuje wieloktornie wiecej niż podgrzewana gazem) i poszedł na złom, chociaż chciałem go sprzedać (był w dobrym stanie, chociaż miał 11 lat).
REKLAMA