logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wysoki ping i rozłączanie internetu bezprzewodowego Play - jak to naprawić?

mischkejan01 11 Lis 2024 11:53 2400 2
REKLAMA
  • #1 21298126
    mischkejan01
    Poziom 1  
    Witam, mam problem z internetem bezprzewodowym od Play. Od początku mam problemy z nim. Na speedteście wykazuje mi, że mam 25 pingu, a jak gram, to wygląda to inaczej. Mam w okolicach 60, a nawet czasami do 500 pingu skacze, ale jakoś pomiędzy 60 a 200. Jest jeszcze jeden problem: internet sam się wyłącza co jakiś czas i trzeba od nowa włączyć router. Pozdrawiam Wysoki ping i rozłączanie internetu bezprzewodowego Play - jak to naprawić?

Cytat:
    AI: Jaki model routera używasz do połączenia z internetem od Play?

nie wiem

Cytat:
    AI: Czy możesz opisać, w jakim środowisku korzystasz z internetu (np. odległość od routera, przeszkody, inne urządzenia w pobliżu)?

używam po kablu
  • REKLAMA
  • #2 21298356
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5500
    @mischkejan01
    Nie wiesz jaki masz router od Playa w domu?

A wszelkiego rodzaju takie speedtesty, i ich wyniki, można sobie w buty wsadzić.

Pro speed test, proszę wykonać i przedstawić tutaj raport.

Pingu i jego wartości, nikt, nigdzie nie gwarantuję.
    Wiadomo, że lokalnie będzie niski.

A jeśli internet się rozłącza, należy to zgłosić operatorowi jako reklamację.
  • #3 21298492
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5817
    A przede wszystkim to nadal gadać z botem, to taka nowa moda, wiara ze maszyna rozwiąze im te problemy z internetem mobilnym budzi we mnie tylko pusty śmiech, to tak jakby sobie gadali na słuchawce z konsultantami operatorów.
    Na tym forum są wypracowane zasady współpracy w kwestii rozawiązania problemów z internetem mobilnym , skorzystanie z nich i pomocy fachowca w 99% zapewnia optymalne rozwiążanie w tej kwestii.
    Ale jak ktoś woli gadać z botem to niech sobie dalej gada.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA