Witam, posiadam paleciaka Jungheinrich z płytą sterującą MP1506F. W wózku brak jazdy, przekaźniki się załączają, jak klikam przełącznikiem tył przód. To, co już sprawdziłem, wymyłem silnik, prześwietliłem wiązkę w dyszlu, wszystko jest ok, na płytce nie widać uszkodzeń, dioda po przekręceniu stacyjki mignie na czerwono i potem pali na czerwono, podnoszenie i opuszczanie działa, proszę o pomoc.
Pali się cały czas na czerwono.
Baterie są ok, każde ogniwo ma około 2,15V, razem mają ponad 25V.
Dodano po 1 [godziny] 52 [minuty]:
Zapomniałem jeszcze dodać że przekaźniki podają 25 V plusowy na silnik ale brak minusa na silniku, silnik podłączyłem na krótko i jedzie. Ale problem nadal pozostaje nie rozwiązany.Pozdrawiam.
Cytat:AI: Czy dioda LED na płytce MP1506F miga w określonym wzorze lub wyświetla jakiś kod błędu? Jeśli tak, proszę podać szczegóły.
Pali się cały czas na czerwono.
Cytat:AI: Jaki jest stan baterii w wózku? Czy sprawdzałeś napięcie baterii, aby upewnić się, że jest wystarczające do prawidłowego działania?
Baterie są ok, każde ogniwo ma około 2,15V, razem mają ponad 25V.
Dodano po 1 [godziny] 52 [minuty]:
Zapomniałem jeszcze dodać że przekaźniki podają 25 V plusowy na silnik ale brak minusa na silniku, silnik podłączyłem na krótko i jedzie. Ale problem nadal pozostaje nie rozwiązany.Pozdrawiam.