Witam szanownych kolegów i proszę o poradę. Otóż wpadł mi ostatnio w ręce magnetofon Unitra 232P (ze starych zapasów magazynowych zakładu, w którym obecnie pracuję), a że jestem fanem Unitry i wszystkiego, co z nią związane (w przyszłości chcę otworzyć muzeum Unitry), od razu go przygarnąłem. Mam z nim pewien problem, gdyż jest on, można to powiedzieć, w częściach. Nigdy tego modelu nie naprawiałem, więc podsyłam jego zdjęcia i proszę szanownych kolegów o przejrzenie tych zdjęć i udzielenie mi odpowiedzi, czy są wszystkie jego części i czy warto go w ogóle próbować składać? Chciałbym jeszcze wiedzieć, co za część jest na zdjęciu nr 3 i gdzie ona powinna być. To, co udało mi się sprawdzić, to to, że silnik działa, a te rolki, na które wchodzi kaseta, mają dosyć duży luz wzdłużny. Uprzejmie proszę o porady, dziękuję.
W opisie wkradł mi się mały błąd, chodzi mi o nazwę elementu z ostatniego zdjęcia i miejsce, gdzie ewentualnie on się powinien znajdować?
W opisie wkradł mi się mały błąd, chodzi mi o nazwę elementu z ostatniego zdjęcia i miejsce, gdzie ewentualnie on się powinien znajdować?