logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak unieruchomić Skodę Superb 2.0 TDI, by wyglądało na awarię?

CraccK 02 Gru 2024 12:26 672 8
REKLAMA
  • #1 21329046
    CraccK
    Poziom 6  
    Dzień dobry, otóż mam taki problem. Posiadam auto Skoda Superb 2. generacji 2.0 TDI automat. Muszę go w jakiś sposób unieruchomić, aby nie odpalał. Do tego, jakby się świecił check, byłoby super. Dodam, że posiadam VCDSa, jeśli to pomoże. Chodzi mi też o to, że druga osoba nie była w stanie zdiagnozować, bez warsztatu itp., co jest nie tak i jaka jest przyczyna unieruchomienia samochodu. Oraz, żeby potem była łatwa i tania w naprawie. Wiem, że regulamin trochę naciągnięty, temat, ale naprawdę jest to bardzo ważna sprawa. Z góry dziękuję za wszelką pomoc, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 21329090
    konri751
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Odepnij wtyczkę o czujnika ciśnienia oleju, albo od czujnika położenia wału.
  • REKLAMA
  • #3 21329130
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3657
    Jak masz elektryczną pompę paliwa, to odepnij kostkę, albo wyciągnij bezpiecznik.
  • #4 21329169
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6546
    Wystarczy nie udostępniać kluczyka. No chyba, że ta osoba potrafi poradzić sobie z odpaleniem nie mając kluczyka. Czy może chodzi o niby użyczenie (masz kluczyki i jedź) a w rzeczywistości aby nie pojechał a autor: Chciałem Ci pożyczyć samochód a sam widzisz?
  • REKLAMA
  • #5 21329241
    CraccK
    Poziom 6  
    Nie chodzi o pożyczenie auta temat bardziej skomplikowany. Tylko czy jak odepnie się tą wtyczkę oraz w którym miejscu się mniej więcej znajduje nie będzie widać tego na 1 rzut oka ?

Dodano po 1 [minuty]:

>>21329090 tylko czy nie będzie widocznej tej odpiętej kostki ? I w którym miejscu się ona znajduje osoba może zajrzeć pod maskę i sprawdzić pewne rzeczy chodzi o takie coś czego nie będzie widać nawet po podniesieniu maski itp

Dodano po 5 [minuty]:

>>21329169 nie chodzi o pożyczenie temat jest bardziej skomplikowany jeśli chodziłoby o to to powiedziałbym nie pożyczam auta i po sprawie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 21329250
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 21329256
    CraccK
    Poziom 6  
    >>21329090 i czy po odpięciu i próbie odpalenia nie stanie się nic z wałem bądź innymi częściami

Dodano po 1 [minuty]:

>>21329250 można troszkę jaśniej w którym on jest w miejscu i tak jak wspominałem żeby też potem nie były duże koszta naprawy jakieś większe podpowiedzi wskazówki gdzie to znaleźć
  • Pomocny post
    #8 21329259
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 21329274
    CraccK
    Poziom 6  
    >>21329259 tam gdzie reszta bezpieczników się znajduje czy ten jest naprawdę gdzieś pod kierownicą bo bezpieczniki mam po otwarciu drzwi w desce od boku a jakis schemat który to będzie dokładnie bądź numer bo nie mogę nigdzie znaleźć.

Dodano po 6 [minuty]:

>>21329250 zapomniałem oddać też, że auto będzie musiało po awarii trafić na lawetę a chyba po zepsutym przekaźnik skrzynia automatyczna też nie będzie działała.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na unieruchomienie Skody Superb 2.0 TDI w taki sposób, aby wyglądało to na awarię, a także aby świeciła się kontrolka check. W odpowiedziach sugerowane są różne metody, takie jak odłączenie wtyczki czujnika ciśnienia oleju lub czujnika położenia wału, a także odłączenie elektrycznej pompy paliwa. Inna propozycja dotyczy uszkodzenia przekaźnika zasilającego ECU, co jest trudne do zdiagnozowania. Użytkownik pyta o lokalizację przekaźnika oraz o to, czy odłączenie wtyczek nie spowoduje uszkodzenia innych części. Wskazówki dotyczące lokalizacji przekaźnika pod kierownicą oraz kosztów naprawy również zostały poruszone.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA