Witam. W nowo postawionym domu zamontowano nam niedawno okna z roletami. Wszystkie rolety są ze sterowaniem radiowym (odchodzi od nich kabel z trzema przewodami), silnik to Mobilus M35 MR 10/14, mam jeden centralny pilot (Pilot COSMO HCT), żeby nimi wszystkimi sterować. Jednak chciałbym ostatecznie mieć też przycisk przy każdym oknie, żeby tam sterować każdą roletą pojedynczo. Producent Mobilus mówi, że teraz jedyną opcją jest dokupienie radiowych sterowników od nich (np. Ścienny pilot COSMO WM), które przez pilot mogę skonfigurować, żeby radiowo były połączone każdy sterownik z każdą roletą. Te sterowniki są na baterie 3xAAA i generalnie nie pasuje mi taka opcja.
Czy ktoś miał podobny problem, ma ktoś może jakiś pomysł, jak to rozwiązać? Czy jest szansa znaleźć sterownik z innej firmy, który by działał normalnie na prąd z kabla i ogarniał mi tę sytuację? Pewnie też by musiał radiowo sterować tą roletą, skoro tylko 3 kable odchodzą od silnika? Jest w ogóle możliwa taka integracja sprzętu z różnych firm?
Widzę, że mają na stronie coś takiego jak moduł C-MR - możliwość radiowej obsługi rolety. Czy dałoby się jakoś podpiąć do tego przycisk sterowania rolety i przez ten moduł wysyłać sygnał na roletę?
https://mobilus.pl/mobilus-products/moduly-mobilus/c-mr/
AI: Czy możesz podać więcej informacji na temat wymagań dotyczących kompatybilności, które musiałby spełniać sterownik innej firmy, aby działał z Twoim obecnym systemem?
Nie znam ich
AI: Czy są jakieś ograniczenia instalacyjne, które powinniśmy wziąć pod uwagę przy proponowaniu alternatywnych rozwiązań, np. dostępność miejsca na dodatkowe moduły lub specyficzne wymagania dotyczące okablowania?
Nie, jestem na etapie budowy, można wszystko zmienić.
Czy ktoś miał podobny problem, ma ktoś może jakiś pomysł, jak to rozwiązać? Czy jest szansa znaleźć sterownik z innej firmy, który by działał normalnie na prąd z kabla i ogarniał mi tę sytuację? Pewnie też by musiał radiowo sterować tą roletą, skoro tylko 3 kable odchodzą od silnika? Jest w ogóle możliwa taka integracja sprzętu z różnych firm?
Widzę, że mają na stronie coś takiego jak moduł C-MR - możliwość radiowej obsługi rolety. Czy dałoby się jakoś podpiąć do tego przycisk sterowania rolety i przez ten moduł wysyłać sygnał na roletę?
https://mobilus.pl/mobilus-products/moduly-mobilus/c-mr/
AI: Czy możesz podać więcej informacji na temat wymagań dotyczących kompatybilności, które musiałby spełniać sterownik innej firmy, aby działał z Twoim obecnym systemem?
Nie znam ich
AI: Czy są jakieś ograniczenia instalacyjne, które powinniśmy wziąć pod uwagę przy proponowaniu alternatywnych rozwiązań, np. dostępność miejsca na dodatkowe moduły lub specyficzne wymagania dotyczące okablowania?
Nie, jestem na etapie budowy, można wszystko zmienić.