Witam, posiadam accord 8 kombi 2.0 z lpg, piekna jest, rudej dużo nie ma ale dziś wymieniłem krótki przedni odcinek lewego progu z metalowego na plastikowy (druk 3d i pomalowany w kolor), w błotniku było tyle błota że aż usiadłem - ziemia i liście mokre trzyma wilgość i później wszystko gnije od tego - szkoda że japończyki nie robili ocynku lenie jedne
, oczywiście rdza po tym jest ale przeczyściłem i założyłem ten plastikowy krótki próg, Wiadomo że teraz nie pogoda na takie rzeczy robić samemu jednak przydało by się to co wyczyściłem potraktować jakimś kwasem aby zatrzymać rdzę i dać zaprawki. za parę dni zrobię to samo z drugiej strony. Bojąc się zimy i tego okresu że na wiosnę będzie gorzej (chociaż nie jest źle w tych miejsach) rozważam sprzedaż i kupienie czegoś nowego ale czego ? Auta nie garażuję narazie więc celowałbym np w skodę 3 lub 4 kombi benzynę (chyba mają ocynk) albo ix35 (tu nie wiem jak z rudą). Ogólnie szukam albo kombi albo suwa z benzynie lub najlepiej pod lpg (coś z niemałym bagażnikiem) . Lub z 2 strony jeździć hondą a jak już za x lat będzie tragedia to dać do blacharza i już. Mechanicznie Hondy są super więc tu dylemat albo starsze auto mechaczne super ale blacharsko słabo albo coś nowszego blachy lepsze a mechanicznie ... no właśnie, raczej skody są ok te 1.4 czy 1.5tsi albo 1.6GDI w ix35. Może jakaś podpowiedź w co mogę celować do 45-50tys?