Witam, mam pytanie odnośnie uziemienia wiszącej szafy Rack oraz urządzeń się w niej znajdujących. Szafa znajduje się nad główną rozdzielnicą elektryczna w związku z czym zrobiłem to w ten sposób, że wszystkie urządzenia podpiąłem od śrubki uziemienia na obudowie urządzenia do zbiorczej szyny którą umieściłem na dole szafy (Przewód linka PE 10mm²- od strony urządzenia końcówka oczkowa, od strony szyny tulejka). Następnie od zbiorczej szyny chcę poprowadzić kabel również 10mm² do szyny uziemienia w rozdzielnicy. Mam pytanie w jaki sposób uziemić samą szafę rack ? Należy podpiąć przewód do szyny na której są zamocowane urządzenia i następnie do szyny zbiorczej w szafie ? Czy może od obudowy do szyny zbiorczej w szafie? Proszę o pomoc i ocenę czy wszystko prawidłowo wykonałem.
AI: Jaki jest model lub typ szafy Rack, którą chcesz uziemić? Czy producent zaleca jakieś konkretne metody uziemienia?
Szafa Getfort, brak oryginalnego miejsca do uziemienia
AI: Jakie urządzenia znajdują się w szafie Rack? Czy mają one jakieś specyficzne wymagania dotyczące uziemienia?
Switch Tp-link, rejestrator HikVision, Router
AI: Jaki jest model lub typ szafy Rack, którą chcesz uziemić? Czy producent zaleca jakieś konkretne metody uziemienia?
Szafa Getfort, brak oryginalnego miejsca do uziemienia
AI: Jakie urządzenia znajdują się w szafie Rack? Czy mają one jakieś specyficzne wymagania dotyczące uziemienia?
Switch Tp-link, rejestrator HikVision, Router