Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamPchlaW81 napisał:zamykasz ten zawór przed filtrem, i pasowało by drugi zamknąć, który ... moze jest za filtrem, a przed kotłem
pinochio napisał:PchlaW81 napisał:zamykasz ten zawór przed filtrem, i pasowało by drugi zamknąć, który ... moze jest za filtrem, a przed kotłem
Według mnie bez sensu, wtedy nie będzie ciśnienia i faktycznie dostanie się powietrze do obiegu. Jak kocioł wyłączony, to można spokojnie przepłukać filtr magnetyczny pod istniejącym w obiegu ciśnieniem, a potem dopełnić ciśnienie.
sorier napisał:Na pewno nie spłyną zanieczyszczenia z magnesu
Bałdyzer napisał:Wystarczy podnieść pokrywę, aby osadzić wszystkie cząsteczki żelaza na dnie miski, a następnie otworzyć zawór spustowy w celu szybkiego i skutecznego czyszczenia
sorier napisał:Każde spuszczenie wody to natlenienie całej instalacji poruszenie osadów które zebrały sie w zakamarkach i wpuszczenie nowej porcji zanieczyszczeń które dostarczają nam wodociągi miejskie
PchlaW81 napisał:Czarny szlam jak się zastał na plastiku to nie koniecznie ot tak z pędem wody sobie spłynie po ściągnięciu magnesu w dół
PchlaW81 napisał:Zrób płukanko taką maszyną w starym układzie, to się okaże, ze układ trzeba wymieniać