logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] JBL BAR 5.1 - subwoofer nie łączy się z soundbarem, komunikat FAIL na wyświetlaczu

Zdzichu 12 Gru 2024 19:24 1956 4
REKLAMA
  • #1 21345570
    Zdzichu
    Poziom 32  
    Ocena: 440
    Soundbar JBL BAR 5.1 nie łączy się z subwooferem. Wykonałem reset soundbara, uruchomiłem procedurę parowania ale na wyświetlaczu pojawia się PARING a po chwili pojawia się napis FAIL a subwoofer dalej jest nie sparowany. Może ktoś ma jakiś pomysł gdzie szukać problemu w subwooferze czy soundbarze?
  • REKLAMA
  • #2 21346236
    rach_UMK
    Poziom 32  
    Ocena: 398
    1. Nie napisałeś czy w subwooferze nacisnąłeś guzik do parowania. Procedura wymaga aby belka i sub był w trybie parowania.
    Jeśli nadal problem:
    2. Wyłącz urządzania na kilkanaście minut.
    3. Wyłącz wszystko co korzysta z WiFi i bluetooth (riutery TV, boxy, laptopy, w telefonach wyłączyć wifi i bluetooth), aby zniwelować zakłócenia (system pracuje na 2,4 GHz). Albo wynieś sprzęt w miejsce, gdzie nie ma śmieci w eterze (np. piwnica).
    4. Postaw blisko siebie sub i belkę.
    5. Włącz do sieci najpierw sub, następnie belkę.
    6. Uruchom procedurę - parowania w belce i subie.

Jeśli nie uda ponów próbę, ale zrób dodatkowo reset przed wyłaczeniem z sieci urządzenia.
  • REKLAMA
  • #3 21346376
    Zdzichu
    Poziom 32  
    Ocena: 440
    rach_UMK napisał:
    1. Nie napisałeś czy w subwooferze nacisnąłeś guzik do parowania. Procedura wymaga aby belka i sub był w trybie parowania.
    Jeśli nadal problem:
    2. Wyłącz urządzania na kilkanaście minut.
    3. Wyłącz wszystko co korzysta z WiFi i bluetooth (riutery TV, boxy, laptopy, w telefonach wyłączyć wifi i bluetooth), aby zniwelować zakłócenia (system pracuje na 2,4 GHz). Albo wynieś sprzęt w miejsce, gdzie nie ma śmieci w eterze (np. piwnica).
    4. Postaw blisko siebie sub i belkę.
    5. Włącz do sieci najpierw sub, następnie belkę.
    6. Uruchom procedurę - parowania w belce i subie.

Jeśli nie uda ponów próbę, ale zrób dodatkowo reset przed wyłaczeniem z sieci urządzenia.

Już to robiłem zgodnie z procedurą.
  • REKLAMA
  • #4 21350271
    rach_UMK
    Poziom 32  
    Ocena: 398
    Zdzichu napisał:
    Już to robiłem zgodnie z procedurą.

Zdawkowa i oszczędna odpowiedź, tak jak poprzedni opis.

Odłączyłeś wszystkie urządzenia od belki soundbara? Oddaliłeś się od źródeł zakłóceń? Odłączyłeś od soundbara satelitki (nie wiem czy Twoja wersja ma je)?

To jest częsty problem belek. Kiedyś było mozliwe podłączenie suba po kablu, a teraz użytkownik jest narażony na częste awarie modułu bluetooth w subie.
REKLAMA