logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sparować subwoofer z listwą JBL Bar Surround 5.1 z różnych zestawów?

yacik 13 Sty 2025 08:42 807 2
REKLAMA
  • #1 21390433
    yacik
    Poziom 1  
    Witam forum!
    Czy ktoś wie jak lub wie kto potrafi sparować sub z listwą JBL Bar Surround 5.1? Kluczowe jest to, że oba elementy pochodzą z innych, dwóch różnych par. JBL twierdzi, że nie da się. Pytanie do speców myślących inaczej. Czy można w jakiś sposób spowodować, aby oba urządzenia się bezprzewodowo połączyły? Ktoś już gryzł taki problem?
    Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.
    Dziękuję i pozdrawiam.
    AI: Czy możesz podać dokładne modele subwoofera i listwy dźwiękowej JBL, które próbujesz sparować?
    JBL Bar 5.1 Surround Subwoofer nr: TL0872-JL0142346
    JBL Bar 5.1 Surround Soundbar nr: TL0865-JL0137267
    AI: Czy próbowałeś już jakichś konkretnych kroków w celu sparowania tych urządzeń? Jeśli tak, to jakie?
    Zgodne z instrukcją. Resetowanie ustawień fabrycznych i ponowna próba. Bez skutku. Procedura prawidłowa, urządzenia wykonują swoje. Komunikaty i miganie kontrolek prawidłowe.
  • REKLAMA
  • #2 21390631
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15504
    Zestawy są ze sobą parowane już w fabryce i nie ominiesz tego.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21897499
    Cesnek
    Poziom 5  
    Ocena: 9
    Czy udało się coś wykombinować ?
    Mam takie dwa zestawy i oba nie chcą się parować.
    Też kontaktowałem się z JBL i twierdzą że się nie da ale naprawdę nie idzie przerzucić przeprogramować jakiegoś modułu bt który odpowiada za łączenie bara z subem ?? Trochę szkoda uceglić takie fajne grajło

No i mały edit
    W moim przypadku suby to zwykłe 5.1 a listwy to surround i tu może być większy problem z parowaniem. Bez ingerencji w sprzęt raczej niemożliwy. Natomiast podłączyłem i sparowałem te same suby z listwą 5.1 która była z zupełnie innego zestawu i poszło na strzała więc bzdurą jest że suby i listwy są parowane w fabryce i działają tylko ze sobą.
REKLAMA