Witam serdecznie wszystkich elektrowiczów. Chcę zbudować traktor. Nie wiem, czy można to nazwać SAM-em, ponieważ chcę wykorzystać tylko seryjne podzespoły różnych pojazdów, więc najbardziej na miejscu będzie nazwaniem tego SKŁADAK. Jestem w posiadaniu całego prawie traktora Zetor Super 50 (oprócz silnika). Mam też ramę z kompletnym przednim napędem od Fortschritt 323-A. Silnik niestety to tylko VW 1.9 TDI, cały kompletny ze skrzynią z półosiami. Myślałem, żeby go dać wzdłużnie, a z półoski przenieść napęd na wałek w skrzyni zetorowskiej. I takie moje pytanie, czy to w ogóle zda egzamin??? Teoretycznie rzecz biorąc musi działać, ale chciałbym mieć w tym składaku działający przedni napęd, więc pewnie jakiś rozdzielacz napędu będę musiał dokupić.??? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
AI: Czy możesz podać więcej informacji na temat modelu i kompatybilności skrzyni biegów Zetora, którą planujesz użyć z silnikiem VW?
Nie jest kompatybilna.
AI: Jak planujesz zintegrować przedni napęd z resztą systemu, aby zapewnić działający napęd 4x4?
Poprzez skrzynkę rozdzielczą np. Starowską.
AI: Czy możesz podać więcej informacji na temat modelu i kompatybilności skrzyni biegów Zetora, którą planujesz użyć z silnikiem VW?
Nie jest kompatybilna.
AI: Jak planujesz zintegrować przedni napęd z resztą systemu, aby zapewnić działający napęd 4x4?
Poprzez skrzynkę rozdzielczą np. Starowską.