Witam wszystkich, mam nietypowy problem. Mam obiekt 16-to rodzinny, w którym losowo rozłączają zabezpieczenia przedlicznikowe (C25, liczniki 1F). WLZ-ty sprawne (brak zwarć), główne zasilanie od przyłącza wymienione przez innego elektryka. Zabezpieczenia przedlicznikowe wymienione na nowe. Zadziałanie niezależne od pory dnia i obciążenia. Moim zdaniem upalający się PEN, lecz napięcia w normie (delikatna asymetria). Sprawdzałem najbliższe przyłącza w celu odszukania tego uszkodzonego PEN-a i nie znalazłem. Co myślicie? Z góry dziękuję za pomoc.
AI: Czy możesz podać więcej informacji na temat obciążenia elektrycznego w budynku? Czy są jakieś wzorce lub specyficzne urządzenia, które mogą wpływać na zadziałanie zabezpieczeń?
Zadziałanie niezależne od obciążenia, raz większe, raz mniejsze.
AI: Czy w ostatnim czasie wprowadzono jakieś zmiany lub dodano nowe urządzenia do systemu elektrycznego w budynku?
Nic nie uległo zmianie.
AI: Czy możesz podać więcej informacji na temat obciążenia elektrycznego w budynku? Czy są jakieś wzorce lub specyficzne urządzenia, które mogą wpływać na zadziałanie zabezpieczeń?
Zadziałanie niezależne od obciążenia, raz większe, raz mniejsze.
AI: Czy w ostatnim czasie wprowadzono jakieś zmiany lub dodano nowe urządzenia do systemu elektrycznego w budynku?
Nic nie uległo zmianie.