Witam wszystkich serdecznie, mam problem z De Longhi Corso 2600, ogólnie więcej stał niż pracował, model z 2019 roku. Kilka dni temu w nocy samoczynnie uruchomił się młynek, ekspres wyłączyłem. Rano podłączyłem i niestety młynek od razu się włączył. Po rozebraniu i ponownym uruchomieniu młynek oraz pompa włączały się razem. Zdjąłem płytę główną i na odwrocie płyty zauważyłem wyparowaną ścieżkę, ścieżkę zregenerowałem, ponadto uszkodzone jeszcze były tranzystory PNP PDTA243ET oraz procek PIC18LF2520.
Zamówiłem czysty układ, zaprogramowałem wsadem udostępnionym na portalu Elektr...da.pl. Po uruchomieniu objaw jest teraz taki, że po kliknięciu przekaźnika winda zaparzacza idzie w dół i się zatrzymuje, nie ma możliwości wyjęcia tacki wraz z zaparzaczem, na panelu przednim ciemno, włącznik nie reaguje. Podejrzewam, że z tym wsadem jest coś nie tak. Moje pytanko jest następujące, czy ktoś z szanownych serwisantów posiada sprawdzony EPROM do tego ekspresu.
Zamówiłem czysty układ, zaprogramowałem wsadem udostępnionym na portalu Elektr...da.pl. Po uruchomieniu objaw jest teraz taki, że po kliknięciu przekaźnika winda zaparzacza idzie w dół i się zatrzymuje, nie ma możliwości wyjęcia tacki wraz z zaparzaczem, na panelu przednim ciemno, włącznik nie reaguje. Podejrzewam, że z tym wsadem jest coś nie tak. Moje pytanko jest następujące, czy ktoś z szanownych serwisantów posiada sprawdzony EPROM do tego ekspresu.