logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zmywarka Bosch SMS50D38EU/34 - jak zatkać środkowy dopływ wody przy dużych naczyniach?

tuvok1 16 Gru 2024 20:41 177 5
REKLAMA
  • #1 21351186
    tuvok1
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Taki niecodzienny temat, a myślę że zainteresuje wielu, którzy nie wiedzą jak ugryźć ten temat. Mianowicie zmywarka, to super sprawa, i wie każdy, który ją ma :) Czasem trzeba umyć w niej coś bardziej gabarytowego, jak duży słój 23 l, czy 15 l. To wymaga demontażu środkowego kosza. Wiadomo że woda wtedy chlapie pod dużym ciśnieniem na obudowę, ograniczając nieco samo mycie, w tym wypadku słoja. Chodzi mi o to czy nikt nie wpadł na pomysł jakiś uniwersalnych korków (mam Bosch), żeby zatkać środkowy dopływ wody, i skupić go na dolny, skoro kosz jest wyjęty.
    Dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 21351238
    klm787
    Poziom 37  
    Ocena: 942
    A nie lepiej, lepiej i szybciej te wielkie gabaryty.
    Słoiki, miski, duże gary.
    Umyć rękami szczotką, gąbką, płynem w zlewie?
    Na miejsce tych wielkich gabarytów można zmieścić dużo szklanek, talerzy, widelców, łyżek.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21351246
    mrhari
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3235
    tuvok1 napisał:
    wpadł na pomysł jakiś uniwersalnych korków (mam Bosch), żeby zatkać środkowy dopływ wody, i skupić go na dolny, skoro kosz jest wyjęty

Takie coś kiedyś było standardem w BSH i dostawało się to razem z instrukcją obsługi.
    Jeśli kupiłeś w sklepie to poszukaj w domu w szpargałach.

https://www.bosch-home.pl/pl/product/zmywanie/akcesoria/glowice-natryskowe/00612114

Szara okrągła dysza natryskowa z wypustkami i otworami.
  • REKLAMA
  • #4 21352649
    tuvok1
    Poziom 11  
    >>21351238 Wolę wyparzyć nowy przed uźyciem, ze względów czy nie pęknie mi podczas robienia nalewek. Jakieś dodatkowe hobby trzeba mieć. A taki ze sklepu warto dobrze umyć.
  • REKLAMA
  • #5 21352884
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6922
    mrhari napisał:
    Takie coś kiedyś było standardem w BSH i dostawało się to razem z instrukcją obsługi.

Na polskim rynku było to zawsze akcesorium do dokupienia dodatkowo.
  • #6 21354678
    tuvok1
    Poziom 11  
    Zamówiłem głowicę, więc temat uważam za zamknięty.
    Dziękuję bardzo całej Ekipie Elektrody za zaangażowanie i pomoc.
    Pozdrawiam,
    Paweł Bodzioch
REKLAMA