Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamKarol9818 napisał:Zmień ten tytuł. Ty nie chcesz obniżać napięcia, tylko je podwyższać. Z 18V DC które masz, na 230V AC które potrzebujesz. A większość odpowiadających nie może tego pokapować.Jak obniżyć napięcie z 230V do 18V?
kkknc napisał:Diod z rezystorem w zastosowaniach oświetleniowych nie widziałem, ale takie z wieloma strukturami w szeregu już tak.ajpierw to zmierz napięcia jaki jest potrzebne bo już spotkałem diodę z rezystorem w środku które wymagały 10V żeby się rozjaśniły. Więc zacznij mierzyć napięcie jakie masz podczas pracy na danej gałęzi.
Karol9818 napisał:1. Czyli wyrzucamy drajwerki i w to miejsce dajemy prosto potrzebny prad?
Karol9818 napisał:Jest potrzebna, jeśli nie chcesz robić masakry na płytce - przecinania i łączenia na nowo każdej diody. Diody są łączone szeregowo i do ich zaświecenia potrzeba dosyć wysokiego napięcia.Czyli i tak jest potrzebna przetwornica step up?
jarek_lnx napisał:Diod z rezystorem w zastosowaniach oświetleniowych nie widziałem, ale takie z wieloma strukturami w szeregu już tak.
jarek_lnx napisał:
Pomiar napięcia na diodzie które jest zmienne nie będzie poprawny, poza tym na kolejnych diodach wyjdzie różna wartość w zależności od miejsca w szeregu mimo że diody są takie same.
kkknc napisał:Przypuszczam że tak nie jest. Przy jakim napięciu zaczynają świecić, a przy jakim osiągają prąd nominalny?A ja tak mam nawet takie przed sobą.
kkknc napisał:I tak głupoty wyjdą, bo to jest driver o takiej zasadzie działaniaPomiar dokonujesz na całej gałęzi. Nie ma pojedynczej diodzie. Bo ci głupoty wyjdą.
jarek_lnx napisał:bo to jest driver o takiej zasadzie działania
Aleksander_01 napisał:Jak antycypacja ja tu czytam jak z kartki, z szeregu ledów wychodzą odczepy podłączone do drivera. To jest fakt i to jednoznacznie identyfikuje driver o tej zasadzie działania, ale nie pisałem że ten konkretny scalak. Trzeba umieć wyciągać wnioski z tego co widać.Znowu antycypacja. Na fotce drajwer ma 8 nózek, a na schemacie już 9. No ale to ten drajwer.
Aleksander_01 napisał:Zasilanie jest napięciem sieciowym wyprostowanym nie filtrowanym, teoria przewiduje że przy 230V miernik pokaże 205V stałego, co może być lekko zwyżone przez niewielkie pojemności znajdujące w układzie. oczywiście te 205V nie wystarczy do zaświecenia wszystkich LEDów.Do autora - zobacz gdzie masz zasilanie drajwerków i ile ono wynosi. Potem w to miejsce dajesz odpowiednie napięcie i będzie normalnie hulało
kkknc napisał:Takie to widziałem w jednej obudowie jest kilka struktur, prawdopodobnie 3 bo to dało by ok 60V napięcia przewodzenia dla siedmiu sztuk.To teraz napisz coś o tych diodach których nie widziałaś i że to się gdzieś coś załącza jeszcze po drodze, kolejne.....
kkknc napisał:Przy bardzo małym prądzie powinno być widać że świeci kilka. Nie ma na świecie takiego rezystora który spowodował by że dioda zacznie przywodzić przy 10VJest jedna struktura ,spójrz na pierwsze zdjęcie ile widzisz struktur czy mam jeszcze troszkę zmniejszyć napięcia o dwie trzy setne.