logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Metabo ASR 35 L ACP - Czy tryb AR działa poprawnie przy szlifowaniu gładzi?

macmac1 20 Gru 2024 17:53 1185 3
REKLAMA
  • #1 21356511
    macmac1
    Poziom 6  
    Witam serdecznie !

Do końca nie wiem czy to problem, czy akurat ma tak być . Kupiłem odkurzacz Metabo ASR 35 L ACP, dziś pierwszy raz go użyłem wraz z żyrafą do szlifowania gładzi , włączyłem na tryb AR ( aby samodzielnie czyścił filtry ) szlifuje pokój i ani razu nie włączył tego " trzepania filrtórw " . W między czasie z AR przechodziłem na 0, z 0 na AR to trzepał te filtry , po około 4 godzinach szlifowania zbiornik mam zapełniony w 2/6 i filtry wyglądają przyzwoicie , moc ssania identyczna co na początku . Pytam bo znajomy miał Starmixa ( prawie identyczny) i jemu przy odkurzaniu podłogi co 1 min trzepalo elektromagnetycznie te filtry, więc nie wiem czy coś jest nie tak czy tak ma być . Bardzo bym prosił o rozjaśnienie mi tej kwesti :) może on uruchamia ten tryb jak jest już zapełniony w 5/6 ... po prostu nie wiem ...
    AI: Czy w instrukcji obsługi odkurzacza Metabo ASR 35 L ACP jest opisane, w jakich warunkach tryb AR powinien się aktywować?
    Nie ma
    AI: Czy sprawdzałeś inne ustawienia lub podejmowałeś jakieś kroki, aby rozwiązać ten problem z trybem AR?
    Tak
  • REKLAMA
  • #2 21356524
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 601
    Jak to nie ma, jak specjalnie dla ciebie przeczytałem instrukcję i jest napisane "ACP (funkcja automatycznego wytrząsania):
    automatyczne czyszczenie filtra po włączeniu lub po stwierdzeniu określonej wartości podciśnienia. Aby zapobiec zapchaniu się filtra bez przerywania pracy."
  • REKLAMA
  • #3 21356536
    macmac1
    Poziom 6  
    No dobra, jest, ale czy to jest normalne, że Starmix co 1 min włącza czyszczenie filtrów przy odkurzaniu podłogi (praktycznie drobne pyłki, które odkurzał po ściągnięciu zabezpieczenia z podłogi, jakieś kawałki suchej gładzi, nic więcej), a ten Metabo przy szlifowaniu żyrafą przez 15 min ciągłej pracy nic nie robi?

Edit :

No może inaczej , prościej , szlifując gładź gotową ( knauf super finish ) z żyrafą z podobnym odkurzaczem, otrząsaniem filtrów , co jaki czas Wam odkurzacz otrząsa fiiltry ?
  • #4 21413147
    GICHU78
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Mam taki odkurzacz. I u mnie na tej funkcji, jak tylko wykryje, że ma słabsze podciśnienie na którymś z filtrów, to zaraz zaczyna się otrząsać. I jak będzie chodził dalej, a nic już nie będę wciągał, a to podciśnienie dalej nie będzie w normie takiej, jaką ma założoną, to będzie powtarzał tak długo, aż oczyści filtry i wtedy przestanie. Oczywiście cały czas jest przy tym włączony, tak jakbym miał nim pracować.

Dodano po 1 [minuty]:

On rozróżnia czy ma zapchany filter czy wąż bo ma dwa czujniki podciśnienia.
REKLAMA