logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Redmi 11 5G Pro - Internet przestaje działać, konieczny reset połączenia

dfsdfsdfsdfs 21 Gru 2024 15:33 1791 8
REKLAMA
  • #1 21357780
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  
    Xiaomi Redmi 11 5G pro. Mam problemy z internetem. Załączyłem nagranie. Internet przestaje się jakby wczytywać. Muszę zresetować połączenie aby mogło działać dalej. Resetowałem telefon, zintegrowałem kartę SD. Nic nie pomaga.
    Tutaj przykład, nie ma internetu, po restarcie jest. Jest tak w grach, przeglądarce. Problem występuje na hotelowym wifi, i na internecie osobistym w telefonie

W 1:30 restartuje internet i pobieranie przyspiesza
  • REKLAMA
  • #2 21358567
    IC_Current
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2499
    Zresetuj do fabrycznych. Nie wgrywaj żadnej kopii zapasowej. Nie instaluj ŻADNYCH aplikacji. Zrób testy w takim stanie systemu.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21358820
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  
    >>21358567 Nie wiem teraz jak to zrobić, połączyłem kartę SD z pamięcią wewnętrzną a nie chciałbym stracić niczego dane pliki itp
  • #4 21358831
    IC_Current
    Podlacz przewód do PC i sobie zgraj co potrzebujesz - zdjęcia, pliki, dokumenty itd.
    Częściowo stracisz ustawienia aplikacji i dane, które aplikacje nie współdzielą- przykładowo stracisz informacje w aplikacji typu "pij wodę" i nie będziesz wiedział, czy się potrzebujesz napić czy nie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 21358916
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  
    >>21358831 w tym problem że jestem za granicą i nie mam tutaj komputera
  • #6 21358922
    IC_Current
    Można podłączyć pendrive z portem USB-C albo przez przejściówkę USB C/A albo przez stacje dokująca pokroju 100 in 1. Swoją drogą taka stacja z portem sieciowym, HDMI i Hubert USB to przydatne akcesorium zarówno przy telefonie jak i przy laptopie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #7 21359360
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15455
    dfsdfsdfsdfs napisał:
    w tym problem że jestem za granicą

Karta nasza czy tamtejsza?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #8 21359425
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  
    Testuję po resecie do fabrycznych. Aktualizacja do lola tft 2562mb ściąga super. ale raz rozłączyło kompletnie podczas gry i musiałem reset wi-fi o danych zrobić. Bez karty SIM, z wi-fi hostelowym miałem lepsze prędkości, a z kartą sim na wi-fi były mniejsze, mówię o liczniku na telefonie. Bardzo dziwna sprawa >>21359360 karta telefoniczna z Netii. Chyba dalej są takie zwieszenia ale muszę przetestować. Dalej to samo przy aktualizacji aplikacji widać: "oczekuję" po restarcie ruszs z pełną prędkością :/ tylko loguje się do Google Play i przeglądarki Edge i w ustawieniach telefonu kontem Google a wszystko wyczyszczone. Walcze z tym już miesiąc:/ Dodatkowo jak jestem w pracy czasami w ogóle nie ma internetu i nie da się do mnie dodzwonić. Podłączony pod Vodafone, a u nich same maszty od Vodafone. Może po prostu jest słabe wi-fi i słaby zasięg w tym mieście?
  • #9 21359901
    dfsdfsdfsdfs
    Poziom 3  
    >>21359360 Dzisiaj mam np. internet i połączenia w pracy, ale nie przywracam ustawień przez SDK, i nie mogę używać notatnika np. I czy powinienem to zrobić? System wysyła powiadomienie, a po pracy 0 internetu z pracy aż do podłączenia do wi-fi w domu, kurde nie mam już siły

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z internetem w telefonie Xiaomi Redmi 11 5G Pro, gdzie połączenie przestaje działać, a reset połączenia jest konieczny, aby przywrócić funkcjonalność. Problemy występują zarówno na hotelowym Wi-Fi, jak i na osobistym internecie. Użytkownik próbował resetować telefon oraz zintegrować kartę SD, jednak to nie przyniosło rezultatów. W odpowiedziach sugerowane jest zresetowanie telefonu do ustawień fabrycznych, co budzi obawy o utratę danych. Użytkownik nie ma dostępu do komputera, aby zgrać pliki, ale rozważa użycie pendrive'a. Po resecie do fabrycznych, internet działał lepiej, ale nadal występowały problemy z prędkością i stabilnością połączenia, szczególnie w grach i podczas aktualizacji aplikacji. Użytkownik zastanawia się nad jakością sygnału w danym miejscu oraz nad możliwością dalszych problemów z połączeniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA