Pianka natryskowa jako wyciszenie nadkol i podłogi. Co myślicie o takim pomyśle? Zda to egzamin?
Mam zamiar zrobić to tak:
- super oczyścić nadkole
- psiknąć warstwę 2-3 cm
- odczekać, aż całkowicie wyschnie
- psiknąć raz jeszcze warstwę 1-2 cm
- odczekać, aż wyschnie i na to baranek (warstwa 1-2 cm)
oraz na nadkolu plastikowym od góry warstwa 2 cm pianki, a od strony koła warstwa twardego baranku bitumicznego.
Oczywiście, wstawione przez producenta gąbki i filce wrócą na miejsce.
Chciałbym jeszcze psiknąć ścianę grodziową silnika od strony kabiny oraz wypełnić wszystkie wnęki, luki itp. w desce rozdzielczej.
Myślałem także o warstwie 2 cm na całą podłogę (pianka), a na nią baranek i do baranka wkleić zwykłą matę, którą kładziemy pod panele w mieszkaniach.
Wyciszenie dachu tylko barankiem, a do niego wspomniana mata do paneli.
Drzwi natomiast w piance z natrysku (max. 2 cm), na to baranek. Na oryginalne wyciszenie natomiast dwie warstwy maty panelowej na wikolu.
Uda się wyciszyć to pudło? (Polo 6n2)
Tym się nie da jechać 140 km/h przez 400 km, a dużo robię tras. Uszy mi opadają, a kasiory na super maty wygłuszające nie ma i nie będzie.
Mam zamiar zrobić to tak:
- super oczyścić nadkole
- psiknąć warstwę 2-3 cm
- odczekać, aż całkowicie wyschnie
- psiknąć raz jeszcze warstwę 1-2 cm
- odczekać, aż wyschnie i na to baranek (warstwa 1-2 cm)
oraz na nadkolu plastikowym od góry warstwa 2 cm pianki, a od strony koła warstwa twardego baranku bitumicznego.
Oczywiście, wstawione przez producenta gąbki i filce wrócą na miejsce.
Chciałbym jeszcze psiknąć ścianę grodziową silnika od strony kabiny oraz wypełnić wszystkie wnęki, luki itp. w desce rozdzielczej.
Myślałem także o warstwie 2 cm na całą podłogę (pianka), a na nią baranek i do baranka wkleić zwykłą matę, którą kładziemy pod panele w mieszkaniach.
Wyciszenie dachu tylko barankiem, a do niego wspomniana mata do paneli.
Drzwi natomiast w piance z natrysku (max. 2 cm), na to baranek. Na oryginalne wyciszenie natomiast dwie warstwy maty panelowej na wikolu.
Uda się wyciszyć to pudło? (Polo 6n2)
Tym się nie da jechać 140 km/h przez 400 km, a dużo robię tras. Uszy mi opadają, a kasiory na super maty wygłuszające nie ma i nie będzie.