logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Scooty 10 LITE 2023 - wymiana wyświetlacza, hulajnoga nie działa po zalaniu

keem 22 Gru 2024 17:49 693 2
REKLAMA
  • #1 21359009
    keem
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam! Scooty 10 LITE 2023, po zalaniu kupiłem w końcu nowy wyświetlacz (młody się nie przyznał, że na deszczu stała, serwis zdiagnozował, sfotografował .... ewidentnie widać zalanie), ale po wymianie hulajnoga nie działa, po przytrzymaniu zasilania mruga najniższa dioda naładowania baterii (tak jakby nie była naładowana) i po puszczeniu wszystko gaśnie, napięcie na baterii jest - wskazuje na w pełni naładowaną, na ładowarce też jest ok, reset z trzymaniem hamulca nic nie daje, odłączyłem baterię na ponad 30 min - nic to nie zmieniło ..... nie mam pomysłu, ktoś rozwiązywał taki problem?
    AI: Czy sprawdzałeś stan innych komponentów elektronicznych hulajnogi po zalaniu, takich jak kontroler lub silnik?
    nie doszedłem do tego, za mało wiem jak to zrobić
    AI: Czy na wyświetlaczu pojawiają się jakieś kody błędów lub komunikaty, które mogą wskazywać na problem?
    nie ma kodów błędu
  • REKLAMA
  • #2 21381968
    VPSA132
    Poziom 26  
    Ocena: 183
    Wspomniane zalanie zapewne miało jeszcze inne konsekwencje. Spodziewałbym się uszkodzenia sterownika głównego.
    Zamień zestaw na taki od Xiaomi M365 PRO lub PRO2 i będziesz miał spokój. Oczywiście trzeba dostosować prąd w programie do możliwości Twojej baterii :).
    Mam dwa takie zestawy. Info na PW.
  • #3 21842726
    Sierotka2009
    Poziom 3  
    >>21359009 miałem tak samo. Najprawdopodobniej może wyświetlacz nie jest kompatybilny ze sterownikiem. Masz pewność, że to wyświetlacz od tego modelu na pewno? Ja miałem dosłownie tak samo i okazało się, że wyświetlacz nie był od tego modelu (wyświetlacz posiadał moduł Bluetooth), a hulejka nie obsługiwała BT
REKLAMA