logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić używaną rozlutownicę z ceramiczną grzałką i elektromagnesem?

urban105 25 Gru 2024 08:45 300 1
  • #1 21361704
    urban105
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich. Chciałbym kupić taką używaną, starą rozlutownicę z:

Ceramiczną grzałką i odsysanie jest za pomocą wbudowanego elektromagnesu napędzającego tłok podobny do zwykłego odsysacza. Regulacja temp od 210 do 360. Czy wypowie się kto na temat tej rozlutownicy, czy warto kupić? Dziękuję za zainteresowanie tematem. Używana rozlutownica elektryczna z ceramiczną grzałką w walizce.
  • #2 21363512
    TechLovers
    Poziom 17  
    Ocena: 81
    Stara rozlutownica to proszenie o kłopoty. Wbrew pozorom, ten prosty przyrząd to urządzenie złożone z wielu rzeczy, które mogą się zepsuć. Począwszy od specyficznych grotów, do układu grzejnego i skończywszy na części odsysającej. W swojej ponad trzydziestoletniej praktyce, miałem trochę rozlutownic w ręku i niezwykle rzadko miałem okazję dostać do ręki sprzęt nie posiadający wad powstałych na skutek niewłaściwego użytkowania, bądź konserwowania. To co mogę doradzić, na podstawie własnego doświadczenia, to dąć sobie spokój z używkami.
    Za grosze można kupić bardzo udany model chińczyka WEP948, który zaskakująco dobrze funkcjonuje i spełnia wszystkie pokładane w nim nadzieje. Groty do tego modelu są niedrogie, jest wiele średnic i mają przyzwoitą trwałość. Siła ssania jest na odpowiednim poziomie, zaś kompresor jest cichy i nie powoduje bólu głowy jak w tańszych ZD-915 i ich klonach.
    Filtry są dostępne a jak chcesz tanio, to kup arkusz filcu aramidowego, daj gdzieś do wycięcia laserem i będziesz miał za 1/10 ceny.
REKLAMA