logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak aktualizacji zużycia kWh w Steca SunCloud po zaniku napięcia - co zrobić?

bartoszzajac27 26 Gru 2024 13:48 234 0
REKLAMA
  • #1 21363015
    bartoszzajac27
    Poziom 1  
    Cześć,
    posiadam instalację fotowoltaiczną z falownikiem StecaGrid 5513. Do tej pory używałem portalu Steca SunCloud do monitorowania energii. Po ostatnim zaniku napięcia portal Steca SunCloud przestał prezentować zużycie w kWh w miejscu zaznaczonym prostokątem na screenie. Próbowałem korzystać z kilku przeglądarek, kasowałem cookies i testowałem na dwóch innych urządzeniach. Wszędzie widoczne jest zużycie podsumowane do momentu zaniku napięcia, a później nie jest widoczna suma, pomimo że dane wykresy są w stanie pobrać i wyświetlić dane.

Dodam, że do instalacji jest dodany licznik Eastron SDM630 Modbus v2.

Byłbym wdzięczny za wszelkie porady.
    AI: Czy próbowałeś zresetować lub ponownie skonfigurować falownik lub licznik po zaniku napięcia?
    tak
    AI: Czy w portalu Steca SunCloud lub na falowniku pojawiają się jakieś komunikaty o błędach lub logi, które mogłyby wskazać na przyczynę problemu?
    Brak błędów
    Załączniki:
    • Brak aktualizacji zużycia kWh w Steca SunCloud po zaniku napięcia - co zrobić? Steca.png (184.33 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
REKLAMA