logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Problemy z połączeniem w grach The Forest, PubG na internecie radiowym T-mobile

BaYbo12 27 Gru 2024 20:52 696 2
REKLAMA
  • #1 21364735
    BaYbo12
    Poziom 2  
    Witam, mam problem z połączeniem internetowym. Zaznaczę, że posiadam internet radiowy od T-Mobile Home Office 5G z routerem oraz satelitą 5 GHz. Problem istnieje tylko i wyłącznie przy grach multiplayer typu The Forest, PubG podczas gier ze znajomymi na własnych serwerach. Dodam również, że nie ma możliwości podłączenia internetu światłowodowego. Podczas rozgrywek pokazuje: "Host nie odpowiada", "Wykryto opóźnienie w sieci". Podczas rozgrywek w innych grach multiplayer problemu nie ma, zaznaczę tylko, że ping jest w granicach 25-35 ms. Połączenie internetowe jest przez kabel ethernet. Poniżej zamieszczam screen'a jednej z sytuacji oraz wynik speedtestu.

Ekran gry z komunikatem WYKRYTO OPÓŹNIENIE W SIECI nad postacią w trakcie spadania. Wyniki testu szybkości internetu dla T-Mobile z prędkością pobierania 255,52 Mbps i wysyłania 27,98 Mbps.
    AI: Jaki jest dokładny model routera i satelity, które Pan/Pani używa?
    T-Mobile 5G BOX IDU (router). Satelity również od T-Mobile, niestety nie mam jak w danej chwili sprawdzić nazwy modelu.
    AI: W jakiej lokalizacji geograficznej znajduje się Pan/Pani podczas korzystania z internetu radiowego T-Mobile?
    Wielkopolska
  • REKLAMA
  • #2 21364881
    IC_Current
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2519
    BaYbo12 napisał:
    posiadam internet radiowy

Tak dla ścisłości, bo to jednak forum techniczne, to kolega nie posiada "Internetu" tylko "łącze do Internetu".
    Zaś co do problemu, to sprawa banalna. T-Mobile sprzedaje substytut łączopodobny dla jeleni. Na tym pseudołączu nie można wykupić publicznego IPv4 ani nawet nie wdrożyli IPv6. Bez publicznego adresu IP zapomnij sobie o bezpośrednim połączeniu z kolegami, cały ruch musi być trasowany przez serwery pośredniczące. O ile serwery dużych dostawców gier jeszcze mają jakieś priorytety ruchu, to ma swoich zabakach masz to co masz.
    Do tego przestępcze łamanie prawa i blokowanie routerów nie zakupionych w TM.
    Takie łącze dla inteligentów do oglądania Tiktoczka, Gejflixa i Pejsbuczka i absolutnie do żadnych ambitniejszych celów.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21364891
    BaYbo12
    Poziom 2  
    rozwiązany samodzielnie
REKLAMA